logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 31 augustus 2015 - Fedchenka.
Het is 1989. De Berlijnse muur is net gevallen, op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking demonstreren studenten voor meer democratie en Ceaucescu is zojuist afgezet en vermoord. Op muzikaal gebied veranderd er ook een hoop; The Pixies releasen Doolittle & Surfer Rosa, de Peppers zijn in opkomst en na 7 jaar van radiostilte doen de Stones Nederland weer aan. Rond deze tijd ontmoeten Richard Huijzer (zang / gitaar), Chris Gerretsen (gitaar), Sander Peelen (bas) en Gerben Lommert (drums) elkaar in en rond het muzieklokaal van hun middelbare school in hartje Gelderland. Een band is snel gevormd en het Fedchenka verhaal begint.

Na school is het natuurlijk ook tijd om een keer volwassen te worden en de band wordt daarom stil gelegd. Sander werkt als radio-dj in Melbourne, Chris proeft eerst van Moskou om vervolgens voor een aantal jaren in Hong Kong neer te strijken, Richard verruilt Nederland voor de woestijn van Nevada en Gerben tourt met een Gospelensemble door Polen. In maart 2003 is iedereen weer present en het Fedchenka verhaal gaat verder: ze nemen in eigen beheer een cd op en brengen die ook daadwerkelijk uit, tekenen in 2005 een deal bij een platenmaatschappij, verruilen die even later voor een andere, ze brengen hier en daar wat singles uit en zijn in die periode ook druk op tour waarbij ze op een gegeven moment zelfs 25 optredens in 4 maanden doen.

De drummer verlaat in 2008 de band om vervolgens in 2011 weer terug te komen, waardoor er een nieuw hoofdstuk kan beginnen en dat ze hierin serieus zijn laat de band weten door in 2013 met een nieuwe EP uit te komen. Vanaf dat moment loopt het naar mijn idee echter niet meer zo heel erg, want na het uitbrengen hebben ze alleen nog maar tijd gestoken in het schrijven van nieuw materiaal en in september 2014 stopt de bassist Sander definitief met de band. Een paar maanden later is zijn vervanger gevonden, maar ook vanaf dat moment is er weinig meer vernomen van de band. Ze zouden bezig zijn met het uitbrengen van een nieuw album, maar dat moest begin dit jaar uit komen en dat is er (helaas) nog niet. Wellicht zijn ze aan het schrijven, repeteren of opnemen. Wie zal het zeggen...

Het nummer wat ik het meest opvallend vind is hun tweede single Give it some time en op dit moment ben ik dus bang dat dit gezien het bovenstaande ook gelijk hun meest energieke periode geweest is. Het zou jammer zijn, want het is een band waar de leden elkaar al van vroeger kennen en die echt een band met elkaar hebben waardoor je juist zou zeggen dat het makkelijker is om zo'n club bij elkaar te houden. Maar goed, wellicht horen we er nog wel eens wat van maar voorlopig moeten we het dus nog even hier mee doen. Ik vind het in ieder geval een heel gaaf nummer en dat van een Arnhemse band die in mijn beleving best wat meer mensen zouden mogen kennen.


logo catmedu Zondag 30 augustus 2015 - Reuring! 2015.
Een tijd geleden kwam de vraag of ik als gastdrummer mee wilde doen bij een optreden van Rockband Catmendu, een band waar ik vroeger een paar keer als invaller heb meegedaan en tja... dat kon ik uiteraard niet weigeren. Gaandeweg bleek het om een festival te gaan wat onder de naam Reuring! werd georiganiseerd en als hoofdact zou Catmendu dan spelen. De grote reden om dit feestje te organiseren was dat de band dit jaar 30 jaar bestaat, dus het was zeker het vieren waard. Nu hebben ze dat in mijn beleving niet beter kunnen plannen: in Zaltbommel was het één en ander te doen, in Haaften was zo'n beetje de hele dag wel wat gaande én het oude veer wat origineel tussen Haaften en Gameren vaarde zou deze dag eenmalig terug komen en varen tussen Haaften en Zaltbommel. Een mooiere manier om alle activiteiten aan elkaar te knopen is uiteraard gewoon ondenkbaar.

Reuring! begon vrijdagavond al met een talkshow en de zaterdag stond in het teken van Reuring! Rock waarbij Haaften vanaf 15.00 uur ondergedompeld werd in een smeltkroes van diverse muziekstijlen van folk tot rock en van dance tot soul. Op de programmering stonden (in willekeurige volgorde) Pyrolysis, Deep Seated, The Fact, Diezel, Just Reload, Catmendu & Friends en DJ Kit T. Geen wereldberoemde of grote Nederlandse bands, maar wel gewoon goede en lekkere muziek. Daar kwam het in mijn ogen op neer en ik vind het persoonlijk echt een compliment voor de organisatie want veel festivals mikken juist om grote acts om veel publiek binnen te halen en dus uiteindelijk een goede omzet te draaien, maar als je het klein kunt houden en toch de goede sfeer neer kunt zetten ben je in mijn ogen gewoon beter bezig. Dat meer mensen er zo over dachten bleek wel uit het publiek wat toe was komen stromen, want de hele dag was het gezellig druk terwijl het 's avonds gewoon echt vol stond.

Maar goed, Catmendu & Friends... daar draait het in dit geval natuurlijk even om en ik zal de band eerst even aan je voorstellen door middel van wat foto's die gemaakt zijn door Wim de Bruijne. Meer foto's van het festival zijn eventueel op zijn website te bekijken en eventueel ook te bestellen. Voor het geval deze verwijderd worden: er staan ook veel foto's in dit album op Facebook van multicultureel centrum Burcht van Haeften.

catmendu zanger guido
Frontman en zanger: Guido.

catmendu gitarist zanger albert
Gitarist en zanger: Albert.

catmendu toetsenist anne
Toetsen: Anne.

catmendu bassist zanger arie
Bassist en zanger: Arie.

catmendu drummer remy
Drummer: Remy.

Officieel geen bandlid, maar stiekem is hij gewoon het zesde lid van Catmendu:

catmendu geluidsman evert-jan
Geluidsman: Evert-Jan (website).


Als 'Friends' deden er twee zangeressen (Erna en Rian), twee zangers (Fred en Michel), twee gitaristen (Aart en Wim), een accodeonist (Erik) en twee drummers (Bram en ikke, zei de gek) mee. Tenminste... dat was de planning, maar door omstandigheden kon helaas niet iedereen meedoen. Ik meen dat er van de volledige setlijst één nummer geschrapt is en dat de rest opgevangen is door de mensen die er wel waren cq gewoon door Catmendu zelf.

catmendu gast drummer bram
Gast drummer (en ex overbuurman): Bram.

catmendu gast zangeres erna
Gast zangeres: Erna.

catmendu gast zangeres rian
Gast zangeres: Rian.

catmendu gast gitaris aart
Gast gitarist: Aart.

catmendu gast zanger fred
Gast zanger: Fred.

catmendu gast drummer gerrit harre
Gast drummer: Harre himself.

Het was de eerste keer dat iets dergeljks georganiseerd werd en het was een dag dat alles qua weer en dergelijke mee zat, maar dan nog mag de organisatie wat mij betreft blij en trots tegelijk zijn dat ze dit van de grond hebben gekregen. Alles was voor zover ik het heb meegekregen tot in de puntjes geregeld, het publiek wat toch wel in grote getallen aanwezig was en het sfeertje wat er hing maakten het tot een zeer geslaagd evenement. Dus wellicht tot ziens op Reuring!, editie 2016.


logo froggy tours Vrijdag 28 augustus 2015 - Froggy Tours.
Het is al vaker door me heen geschoten, maar vanaf vandaag weet ik het zeker: er komt een moment dat ik een dashcam aanschaf en die permanent mee laat lopen als ik aan het werk ben. De reden is dat je onderweg soms zulke vreemde dingen ziet of mensen capriolen uit ziet halen die gewoon niet door de beugel kunnen en daarnaast kunnen de beelden dienen als bewijs bij een eventueel ongeval. De reden dat ik er juist vandaag aan zat te denken is het feit dat ik onderweg naar huis achter een touringcar van het uit Beneden Leeuwen afkomstige Froggy Tours zat.

Froggy is onderdeel van Aleto, maar dat doet er in wezen niet zo heel veel toe. Wat er wellicht wel toe doet is een gouden tip: mocht je ooit met een bus op reis gaan en er komt een karretje van Froggy voor rijden... Omdraaien en naar huis gaan. Helaas kan ik niet filmen en rijden tegelijk en vandaar ook de gedachte over een dashcam, maar ik heb me serieus af zitten vragen of de man achter het stuur (ik noem hem in dit geval bewust geen chauffeur) wel in het bezit is van een geldig rijbewijs. Ik ben sowieso niet van plan om ooit met een bus ergens heen te gaan, maar als het er één is van dit bedrijf ga ik in ieder geval linea recta naar huis.


logo daemen maasbree Donderdag 27 augustus 2015 - Vergane glorie.
Als chauffeur zijnde kom je op een heleboel plaatsen. Vaak zijn die niet bijzonder, maar soms kom je op plaatsen waar anderen niet kunnen en/of mogen komen en dan valt er soms best iets interessants te ontdekken in de zin van dat klanten soms met projecten bezig zijn die toch de werktuigbouwer in me wakker maken, of dingen die gewoon mooi zijn om te zien. Of mooi waren... en dat laatste daar gaat het dan vandaag een beetje over. Nu inmiddels ruim 2.5 jaar geleden had ik bijvoorbeeld de unieke kans om deze foto's te maken:

sloop pand willebroek

sloop pand willebroek

Het gaat in de bovenstaande gevallen om panden in het Belgische Willebroek die op het punt stonden om gesloopt te worden en dergelijke foto's kúnnen dus gewoon niet meer gemaakt worden. Zo ontdekte ik bij een klant in Sittard verstopt achter op het terrein een oude Rover 100, waarvan ik eigenlijk hoop dat deze de tand des tijds nog wel zal overleven en iemand de tijd, moeite en liefde er in wil steken om het ding helemaal op te knappen.

rover 100


Vooralsnog valt hij in ieder geval (nog) in de categorie 'vergane glorie' wat mij betreft, want zeg nou zelf... Zo ziet hij er bijvoorbeeld toch veel mooier uit:

rover 100 gerestaureerd



hart Dinsdag 25 augustus 2015 - Verliefd.
Iedereen heeft wel een droom en die van mij is een eigen huisje ergens achteraf in de bossen met het liefst de eerste bewoners op een kilometer of 3 afstand. Het valt niet mee om zoiets te vinden en het zal waarschijnlijk nog meer tegenvallen om zoiets dan ook nog te kunnen betalen, maar ja... een mens moet wat te dromen hebben, nietwaar? Tijdens de paar keer dat ik in Zweden was heb ik me meerdere keren bedacht dat dit het land moest zijn om zoiets te vinden, maar om nou compleet te gaan emigreren gaat dan ook wel weer erg ver en dus zit ik min of meer voor de gein wel eens een beetje rond te kijken naar huisje die voldoen ongeveer voldoen aan de bovenstaande omschrijving en ja: ze zijn zeldzaam, maar ze zijn er ook in Nederland.

Goed, het is dan natuurlijk wel 'min of meer' voldoen aan die droom, want of je in ons landje ooit iets gaat vinden wat in de bossen ligt én waar in een straal van minimaal 3 kilometer niemand woont? Dat gaat niet meevallen, maar nu viel m'n oog op het onderstaande huisje. Gelegen in de buurt van Norg (tussen Assen en Groningen) met een leuke woonkamer, een slaapkamer en logeerkamer die allebei een eigen badkamer hebben, voorzien van centrale verwarming én een houtkachel, compleet ingerichte keuken, internet, tv én... 1350 vierkante meter eigen tuin.

huisje in bos bij norg
Klik op de afbeelding voor een iets grotere versie.


Het jammere in dit geval is dat het huisje niet te koop staat, maar wel voor vakantie's en dergelijke verhuurd wordt. Ik heb dus werkelijk geen idee wat zoiets op moet brengen en al is het noorden van het land relatief goedkoop, dan denk ik niet dat je dit voor een prikkie van iemand overneemt. Maar goed, zoals ik eerder al schreef: een mens moet wat te dromen hebben...


muzieknoot Maandag 24 augustus 2015 - Triggerfinger.
De tiende en laatste aflevering op muzikale maandag als het gaat om het rijtje covers en die komt zoals je al gezien hebt van Triggerfinger. De band is ook als het je smaak niet is geniaal te noemen, want qua muziek zit het gewoon goed in elkaar maar het concept Triggerfinger klopt ook helemaal. Neem nou de frontman/zanger/gitarist Ruben, want dat is toch echt wel een typje als je hem ziet. Dat geldt voor de overige leden overigens ook, net als het feit dat het echt wel top muzikanten zijn.

Maar goed, het gaat op zich vandaag niet over de band Triggerfinger maar over een cover die ze ooit gemaakt hebben en ook deze komt uit de ochtendshow van Giel op 3FM waar ze hem voor het eerst live deden. Als je de geschiedenis een beetje kent weet je nu al dat het om 'I follow rivers' gaat wat origineel van Lykke Li is en de cover was op dat moment zo vreselijk geniaal dat goede covers in de ochtendshow vanaf dat moment de naam 'Triggerfingertje' mee kregen. Kijk en luister naar één van de meest geniale covers ooit gemaakt: I follow rivers, in de originele live uitvoering zoals hij op de radio te horen was.


quinsy gario Zondag 23 augustus 2015 - Quinsy Gario.
Voor wie nog nooit van deze man gehoord heeft: hij is kunstenaar, schrijver, dichter en... activist. Met name van dat laatste kent iedereen hem wel, want hij is degene die de hele 'zwarte pieten discussie' is begonnen, nog sterker: hij startte in 2011 al het project "Zwarte Piet is Racisme" en werd bij de intocht van hetzelfde jaar gearresteerd wegens orde verstoring. Daar liet hij het niet bij zitten en diende vervolgens een klacht in bij de politie omdat hij zich beperkt voelde in zijn vrijheid van meningsuiting. Vanaf die tijd is het gewoon hommeles met die man want niet alleen het hele Nederlandse volk had een mening over het wel of niet okee zijn van een figuur als Zwarte Piet, maar zelfs VN-functionaris Verene Shepherd kwam met de uitspraak dat het Nederlandse Sinterklaasfeest racistisch zou zijn.

Die discussie is eigenlijk nog niet ten einde, maar ik meen dat hij zich ergens dit jaar wel terug getrokken heeft onder het mom van 'ik heb het punt kunnen maken', alleen weet hij zich wel nog steeds met z'n mening over allerlei zaken overal tussen te wroeten. Zo stuurde hij onlangs via Twitter een bericht de wereld in dat de herdenking van Kerwin Duinmeijer was afgelast vanwege het evenement Sail Amsterdam 2015, alleen klopt dat voor geen meter omdat er volgens de Amsterdamse burgemeester Van der Laan helemaal geen aanvraag voor was geweest (bron). Ter info: Kerwin is in 1983 als 15-jarige in Amsterdam wonende Antilliaan neergestoken en deze gebeurtenis wordt via een stichting nog steeds herdacht omdat het om vermeend racisme zou gaan.

Maar goed... De Negerzoen kan niet meer als snoepje en heet aan de dag van vandaag Buys Zoenen naar de maker, Jodenkoeken zijn in opspraak en worden voor de export al Dutch Cookies genoemd, Zwarte Piet kan niet meer en zelfs over de moorkop (als in het gebakje) en zigeunersaus zijn discussies gaande. Mag een land z'n eigen tradities houden om de eenvoudige reden dat het om 'tradities' gaat of moeten we ons met z'n allen maar aanpassen aan mensen die wat mij betreft de keus hebben om hier ook gewoon NIET te zijn? M'n mening lijkt me dan duidelijk, maar onze grote vriend Quinsy Gario wist afgelopen week z'n kont weer in het nieuws te werken en wel aan de hand van de onderstaande Bavaria reclame waarin Steven Brunswijk (alias De Braboneger) zo'n beetje de hoofdrol speelt:



Gaat het hier om racisme? Tja, als ik voor mezelf heel ver ga zoeken zou je kunnen zeggen van wel maar aan de andere kant worden wij als blanke mensen hier juist te kakken gezet en dan vraag ik me af voor wie het dan beledigend zou kunnen zijn. Ik hou het bij het laatste, maar Quinsy Gario moest hier natuurlijk weer even over Twitteren:

tweet quinsy gario


En dan... uit het niks komt er eindelijk een verlossend woord en wel van de hoofdrolspeler uit de reclame zelf, namelijk Steven Brunswijk. Hij zegt als één van de weinigen waar het op staat en het is een mening waar ik volledig achter sta:




muzieknoot Maandag 17 augustus 2015 - Fuze.
De één na laatste cover alweer en in dit geval gaat het om een klassieker waar weinig bandjes aan durven komen en dan gaat het met name om de zang, want die is voor de gemiddelde zanger echt behoorlijk hoog. Het gaat om Crazy Horses wat origineel natuurlijk van The Osmonds is. De kunst bij dit nummer is ten eerste om een zanger te vinden die het aan kan en daarnaast is het aan de band om de energie die in het nummer zit te behouden. Dat kun je doen door toetsen te gebruiken binnen je band, maar de mannen van Fuze kozen daar niet voor. De bezetting: zang, gitaar, bas en drums... that's it.

Ondanks dat de zanger er toch hoorbaar moeite mee heeft en het zelfs dan hier en daar nog net niet haalt vind ik het een cover van wereld klasse vanwege de energie die ze in deze bezetting er toch in hebben weten te houden en daarnaast omdat ze hier en daar wat eigen dingetjes erin verwerkt hebben. Check hier de uitvoering van Fuze en ik kan nu stiekem al melden dat ze op een maandag in november terug hier terug zullen komen, maar dan met eigen werk.


road rage Zondag 16 augustus 2015 - Agressie in het verkeer.
Agressie in het verkeer: soms denk ik wel eens dat iedereen die deelneemt aan het verkeer er aan de dag van vandaag wel een keer mee te maken krijgt en dat vermoeden blijkt niet helemaal ongegrond. Volgens onderzoeken van Allsecur autoverzekeringen en de verkeerszender Traffic Radio blijkt dat 48% van de ondervraagden wel eens met agressie in het verkeer te maken heeft. Veel doen er gelukkig niks mee, maar 15% geeft aan wel eens maatregelen genomen te hebben en 2% geeft aan met een wapen in de auto rond te rijden. Met name dat laatste vind ik persoonlijk bizar, maar om het positief te houden: ongeveer een derde geeft aan agressief gedrag bewust te vermijden. De vraag is alleen of dat wel zo positief is, want dat er mensen zijn die hun schouders ophalen en gewoon hun weg vervolgen is natuurlijk goed maar het zou veel mooier zijn als die groep een stuk groter zou zijn.

Agressie schijnt in het algemeen een uiting te zijn van frustratie en wat mij dan zorgen baart is dat het in het verkeer met name om de anonimiteit lijkt te gaan. Zolang iemand maar in de veilige cocon van zijn stukje blik zit schijnen mensen veel sneller agressief te reageren dan dat ze bijvoorbeeld met een karretje in de rij bij de kassa van een supermarkt staan (bron). Zolang het dus maar onpersoonlijk is denkt men blijkbaar van alles te kunnen doen, terwijl dat niet het geval is als we direct met elkaar om gaan en dat link ik voor mezelf dan weer aan de onpersoonlijkheid van de maatschappij aan de dag van vandaag. Alles draait om het 'ik' waarbij weinig of geen rekening wordt gehouden met anderen, al zijn daar gelukkig natuurlijk altijd uitzonderingen voor te vinden die in mijn beleving het leven dan weer een stuk draaglijker maken.

Vandaag kwam ik het onderstaande regeltje tegen wat naar mijn gevoel een heleboel zegt en tegelijk ook een heleboel ellende kan voorkomen:

"Rij niet alsof de weg van jou is, rij alsof de auto van jou is."



snelweg Zaterdag 15 augustus 2015 - De eerste week.
De eerste week na de vakantie zit er weer op en aan de ene kant voelde dat goed, terwijl het aan de andere kant nog steeds zo is dat ik een paar weken extra vakantie helemaal niet zo erg zou vinden. Maar goed, dat laatste is waarschijnlijk altijd wel het geval. Het was qua werk wel een leuke, maar ook een vreemde week. Dagen dat ik de werkdag nog niet vol kon maken, maar ook dagen waarbij alle zeilen bijgezet moesten worden om alles op tijd gelost te krijgen en dan ook nog binnen m'n wettelijke uren thuis te komen. De planning is goed, het mag hier en daar alleen onderweg wat beter lopen maar daar doe je op zich vrij weinig aan dus neem ik het allemaal maar zoals het is. Volgende week weer een nieuwe week met nieuwe kansen en hopelijk een hele dot veilige kilometers.

Dat het ook slechter af kan lopen bleek gisteren weer eens op de A2, waar net ten zuiden van Born een Duitse vrachtwagenchauffeur achterop een andere vrachtwagen reed. Dat de 50-jarige man op slag dood was is makkelijk te geloven als je naar de onderstaande foto kijkt, want de de cabine van de rechter vrachtwagen is echt compleet verdwenen.

ongeval a2 14 augustus 2015


Dat de politie een onderzoek in heeft gesteld naar de Russische chauffeur waar de Duitser achterop is gereden is op zich niet zo gek, want het zou me niet verbazen als die door een vreselijk domme actie dit ongeval veroorzaakt heeft. Maar goed, dat moet natuurlijk nog blijken en je mag in dit soort gevallen niet zomaar iets aannemen maar feit blijft wel dat chauffeurs uit dit soort landen regelmatig de gekste dingen uithalen. De Rus is in ieder geval 'in verzekering gesteld' zoals dat dan heet en het probleem schijnt op dit moment te zijn dat hij zich in geen enkele taal behalve zijn eigen verstaanbaar kan maken. Mocht ik er meer over horen, dan plaats ik het hier uiteraard.


muzieknoot Maandag 10 augustus 2015 - King Herman.
Wellicht een wat misleidende titel, maar met nog drie 'afleveringen' in het kader van de covers te gaan wil ik het op deze muzikale maandag over Herman Brood hebben. Wie was Herman Brood? Of misschien moet je jezelf afvragen: wát was Herman Brood? Was het de man die bekend stond als kunstschilder terwijl hij eigenlijk kleurenblind was, de acteur die op diverse podia in Nederland stond of toch de de vleesgeworden werkelijkheid van de zin 'Sex, drugs and rock & roll'? Voor mij gold in eerste instantie het laatste, want ik hoorde zijn muziek eerder dan dat ik wist dat hij zich ook nog met het schilderen van kunst bezig hield en muzikaal heeft hij eigenlijk veel meer gedaan dan wat de meeste mensen kennen.

Zijn muzikale carrière startte bijvoorbeeld al in 1964 bij The Moans, hij speelde bij Cuby and the Blizzards en deed een blauwe maandag mee binnen de band Vitesse. Dan hebben we het inmiddels al over 1975, maar het kwam pas echt lekker op gang vanaf 1977 toen hij met z'n eigen band The Wild Romance op pad ging. Kort samengevat kon het hiet harder gaan, alleen kwam er muzikaal gezien ergens begin jaren '80 een kink in de kabel. Vanaf dat moment bleef het succes van de jaren '70 ook echt uit en is Herman steeds meer gaan schilderen. Uiteindelijk sprong hij op 54-jarige leeftijd van het dak van het Hilton in Amsterdam met naar verluidt het onderstaande briefje op zak:

Xandra & alle skatjes, Deze snelheid in plaats van opbranden dat laat ik aan de crematie over. ... Rous door zoals ik deed... en treur niet ! maak er een feest van. Ik zie jullie nog wel eens. Ik ga nu bungy zonder elastiek. Genade - pappa. DROWN IN MY OWN TEARS.

En zo kwam er een einde aan het leven van iemand die wat mij betreft misschien zelfs wel méér dan zichzelf was. Ondanks het overmatige drank,- en drugsgebruik was hij mateloos populair en zei hij wat hij dacht. Of dat nou ergens op straat was of voor de camera bij een televisieopname maakte hem op één of andere manier niks uit en als je een beeld van zijn leven wilt krijgen en je hebt een keer anderhalf uur over: check dan kun de docu Rock 'n Roll Junkie. En dat is dan uiteindelijk het bruggetje naar de cover van vandaag, want die is van King Jack. Het bandje bestaat inmiddels helaas niet meer, maar zij deden 's morgens vroeg bij Giel op 3FM deze uitvoering van Rock 'n Roll Junkie en als je het volume even wat harder zet en je ogen dicht doet is het net of je Herman zelf weer hoort. Qua sfeer, gevoel en weet ik wat nog meer weet de band met in dit geval toetsenist Thijs als zanger het nummer wat mij betreft echt meesterlijk neer te zetten.


logo playing for change Zaterdag 8 augustus 2015 - Playing for Change.
"Playing For Change is a movement created to inspire and connect the world through music." Zo staat het op de website te lezen en toen deze organisatie een tijdje geleden bij me onder de aandacht werd gebracht had ik er nog nooit eerder van vernomen. Waarschijnlijk zoals zo velen, maar wat mij betreft mag daar verandering in komen want ze doen toch echt wel iets goeds en wat is er dan een mooier cq beter medium dan muziek?

Ze hebben al eerder wat goede video's gemaakt, maar vandaag struikelde ik over de onderstaande en ondanks dat hij wellicht bij muzikale maandag zou passen plaats ik hem vanwege het doel van de organisatie toch apart. Het is in mijn beleving niet zomaar een muziek videootje wat online is gezet, dus vandaar dat ik hem hier graag plaats. Gimme shelter: wat een sfeertje...




kuylkamp Vrijdag 7 augustus 2015 - Foto's Kuylkamp 2015.
Zo'n anderhalve maand geleden stonden we met Hello George op Kuylkamp en om precies te zijn was dat 20 juni 2015, alleen had ik daar op dat moment nog geen foto's van om te plaatsen. Voor een deel dankzij de fantastische organisatie van dit festival, maar voor het grootste deel dankzij fotograaf Anthony Roost wist ik de onderstaande plaatjes te bemachtigen van het eerste optreden wat Gertjan als bassist met ons mee deed en... wat naar mijn idee boven verwachting goed liep. Van dit soort feestjes mogen er in ieder geval veel meer volgen :)

hello george kuylkamp 2015 rear stage view

hello george kuylkamp 2015 gerrit harre

hello george kuylkamp 2015 side stage view

hello george kuylkamp 2015 gertjan

hello george kuylkamp 2015 fons

hello george kuylkamp 2015 ed

hello george kuylkamp 2015 fons

hello george kuylkamp 2015 fons gertjan

hello george kuylkamp 2015 ed fons

hello george kuylkamp 2015 fons

hello george kuylkamp 2015 front stage view

hello george kuylkamp 2015 front stage view

hello george kuylkamp 2015 fons

hello george kuylkamp 2015 ed

hello george kuylkamp 2015 front stage view

hello george kuylkamp 2015 gertjan

hello george kuylkamp 2015 ed



pc toebehoren Donderdag 6 augustus 2015 - Makkelijker met twee.
Een paar jaar geleden inmiddels alweer kocht ik een andere pc en terwijl de draadloze wifi-verbinding nooit een probleem was werd het dat toen ineens wel. Uiteraard is draadloos over het algemeen wat langzamer dan via een kabel, maar daar ging het me in dit geval niet eens zo om. Het probleem zat meer in het probleemloos BLIJVEN werken dan in de snelheid, want met name tijdens het spelen van een battleground in World of Warcraft gebeurde het nogal eens dat de verbinding er ineens uit lag. Normaal niet meer dan vervelend, maar aangezien je daar als team speelt en er niet zomaar naar terug kan als je er eenmaal uit ligt... dan is het net wat meer dan vervelend. Vandaar m'n keus om toen maar een kabel via het trapgat naar boven te leggen, onder het mom van 'als ik een keer tijd heb leg ik die wel even netjes neer'.

Dat moment was na jaren vandaag dan uiteindelijk toch gekomen, maar wat een getrut is het toch als je in je uppie iets dergelijks gaat ondernemen. Kasten moeten aan de kant, een gat naar de kruipruimte moest ik in dit geval schuin boren van de kamer naar de kruipruimte onder de keuken want onder de kamer zit er niks, dan een kruipruimte in van een goede 35 cm hoog om die kabel doorheen te trekken, die moet dan omhoog de meterkast in en zo verder door het huis. Als je dat met z'n tweeën kunt doen dan worden dit soort klusjes ineens veel eenvoudiger, maar goed... Het is uiteindelijk gelukt, de stekker werkte ik in één keer helemaal goed aan de kabel (wil nog wel eens problemen geven met de volgorde van de 8 draadjes) en na het opruimen van de puinhoop en een goede beurt stofzuigen vanwege alle troep die onder de kruipruimte vandaan kwam is het dan eindelijk toch een veel netter gezicht.


snelweg Woensdag 5 augustus 2015 - Vlamloze pijp.
Dat veel mensen niet begrijpen hoe het is om chauffeur te zijn, daar zijn de meesten al wel achter maar wat er allemaal speelt binnen deze beroepsgroep hebben waarschijnlijk nóg minder mensen in de gaten. Hebben we al te maken met de zogenaamde collega's uit het voormalig Oost Europa, inmiddels zitten daar boeren in België en Frankrijk bij die de boel blokkeren en je als chauffeur niet alleen van je lading maar soms ook van je spullen beroven, om dan nog maar niet te spreken over de schrijnende toestanden bij de veerboten tussen Calais en Dover. Zelfs als je er weet van hebt is het moeilijk iemand uit te leggen hoe het is als je met dit soort dingen onderweg te maken krijgt, terwijl je in principe maar één ding wil: je werk doen en weer naar huis.

Het is een ver van m'n bed show voor de meesten van ons, en wellicht gelukkig maar ik kwam vandaag dit krantenknipsel tegen wat naar mijn gevoel met exact de goede woorden aangeeft hoe het soms voelt om aan de dag van vandaag als chauffeur onderweg te zijn. Het gaat me er hier niet om dat we met z'n allen zielig zijn of zo, want we hebben uiteraard nog altijd een prachtig beroep maar dit zijn toch de dingen waar het gemiddelde publiek niet bij stil staat en waar wij wel mee te maken hebben...

artikel vlamloze pijp



logo fincancieel Dinsdag 4 augustus 2015 - Energietarieven.
Ooit trapte ik er bij een aanbieder van mobiele telefonie in om een advies op te volgen, zonder er verder écht naar te kijken. Dat leverde me indertijd een contract op wat uiteindelijk veel duurder was dan het eerste, terwijl de voordelen die er tegenop hadden moeten wegen er niet waren. Toen ik nog langer daarna het contract zelf wijzigde kwam er een hele andere contractsvorm uit dan 'het goed bedoelde advies' en betaal ik per maand zo'n 40 euro minder met in dit geval zelfs méér mogelijkheden. Sinds dien ben ik wakker als een bedrijf 'met alle goede bedoelingen' met een vrijblijvend advies komt als er een contract afloopt. Héél wakker zelfs...

UPC (het huidige Ziggo) liet z'n telefoonteam zelfs bellen of je tevreden was met je abonnement en kwam dan met allerlei adviezen cq aanbiedingen, maar... laat ik nou net een week of drie er voor m'n contract aangepast hebben wat me op dat moment z'n 30 euro per maand scheelde. Met 'de prachtige aanbieding' die de vrouw me van plan was te maken zou ik niet eens 30 euro goedkoper uit zijn, maar had er zelfs nog geld bij gemoeten ten opzichte van de oude contractsvorm en dan vraag ik me toch werkelijk af of die lui weten waar ze mee bezig zijn. Het kan natuurlijk zo zijn dat iemand die in zo'n telefoonteam zit geen inzicht heeft in de historie van de betreffende klant of misschien was de wijziging naar het nieuwe contract nog niet bij hun zichtbaar, ik weet het niet maar feit blijft dat ze niet had hoeven bellen. Ik was (en eigenlijk: ben) uiterst tevreden met hetgeen ik op dat moment uitgekozen had.

Vandaag was Nuon aan de beurt om op het matje te komen en met hun advies leek in eerste instantie niet zo heel veel mis. Nog sterker, als je niet verder gaat kijken lijkt het inderdaad een pracht van een aanbieding want ik zou per maand zo'n 30 euro minder gaan betalen bij ongeveer dezelfde afname van gas en stroom. Nu gaat die afname door de onlangs aangebrachte isolatie van het huis, het nog deze maand te plaatsen van een cv in plaats van de gaskachel én het in gebruik nemen van een houtkachel vrijwel zeker nog iets naar beneden, maar ook hier ben ik zelf maar even rond gaan klikken op de website en toen bleek al snel dat nog 15 euro per maand minder ook heel goed mogelijk was. Kortom, een besparing van 45 euro per maand alleen al op basis van het huidige verbruik door even rond te kijken in plaats van blind het advies van een aanbieder te accepteren. En okee, je moet er even voor gaan zitten en de tarieven ook daadwerkelijk écht met elkaar vergelijken maar dan kom je ook wel ergens...


muzieknoot Maandag 3 augustus 2015 - Krystl en Sarah Stone.
Voor muzikale maandag heb ik vandaag een soort van dilema en dat los ik dan maar heel makkelijk op door beide artiesten te vermelden, want in allebei de gevallen zijn ze in de lijn van de covers waar we nog steeds mee bezig zijn 'opmerkelijk' te noemen. De Nederlandse Krystl heb je al eerder voorbij zien komen en van de Australische Sarah Stone heeft waarschijnlijk nog niemand iets gehoord. Op zich logisch aangezien het hier volgens mij meer om een lokaal of misschien regionaal bekende artieste gaat, maar dat ze serieus aan de weg timmert is wel duidelijk als je haar diverse pagina's op internet bekijkt.

Maar goed, om je niet langer in spanning te houden: ik ga het vandaag hebben over twee covers van 'Royals' wat origineel van Lorde is. Dit nummer kwam ergens in mei 2013 uit en wat ik aan de versie van Krystl zo gaaf vind is het gebruik van al die stemmen en dat er verder muzikaal niet zo heel veel aan te pas komt. Het is een live versie en lééft wat mij betreft ook echt.

Krystl deed deze uitvoering zoals in de video duidelijk naar voren komt live bij Giel op 3FM in augustus 2013 en een maand later zien we de versie online komen van Sarah die óók gebruik maakt van een plastic beker op een tafel om het ritme aan te geven. Zou ze dit idee gejat hebben van Krystl? Wellicht, maar in wezen doet het er ook niet zo toe want tja... beter goed gejat dan zelf slecht verzonnen. Ik vind het bijzondere bij deze uitvoering dat er zover te horen is géén clicktrack of wat dan ook mee loopt om het ritme vast te houden terwijl dat bij Krystl wel het geval is, maar toch blijft ze strak in het goede ritme zitten. Daarnaast zit Sarah in haar uppie en kan ze zich dus qua melodie ook niet vasthouden aan andere zangers cq zangeressen die met haar mee doen, terwijl het op zich allemaal wel knap zuiver is. Conclusie: hulde voor deze beide uitvoeringen...


strand relax Zaterdag 1 augustus 2015 - Struinen en tv.
Week nummer twee van de vakantie zit er alweer op en ook deze week is weer voorbij gevlogen. Gisteren de week op m'n gemakje afgesloten door in de avond nog maar eens langs de Waal te gaan struinen en echt... wat is het daar toch mooi. En rustig ook en dat laatste bevalt me dan wel. Het is dan bijna jammer te noemen dat er bij thuiskomst weer allerlei dingen zijn die herrie maken, maar ja. Kwestie van waar je woont lijkt me en ik zou willen dat ik de middelen had om ergens midden in de bossen een leuk huisje neer te zetten, maar dat zit er voorlopig niet in. Er over dromen mag af en toe natuurlijk best... *grin*

waal hurwenen

waal kil van hurwenen

logo kil van hurwenen

waal zonsondergang dijk zaltbommel

waal zonsondergang dijk zaltbommel

waal sky

Vandaag was iets van een hele andere orde namelijk een marathon, op de bank voor de tv dan wel te verstaan. Ergens in oktober 2014 maakte ik via een goede vriendin kennis met de serie Penny Dreadful en die vonden we allebei eigenlijk zo goed dat we besloten hadden om alle afleveringen van het tweede seizoen in één keer te kijken zodra die beschikbaar waren en dat bleek inmiddels zo te zijn. Vanmorgen vroeg dus al op de bank plaats genomen en aan het eind van de middag er weer vanaf, daar kwam het op neer en ik moet eerlijk zeggen dat ik zo'n beetje op de helft al knap duf begon te worden. Maar goed, al met al was dat het naar mijn idee zeker weer waard. Vanavond eten gehaald in plaats van zelf te kopen en zo was het weer een echte vakantiedag.