logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


news Dinsdag 31 juli 2018 - Introvert, extravert of beiden?
Bijna te bizar voor woorden dacht ik toen ik het onderstaande artikel had gelezen, want de titel van dit stukje had net zo goed 'feest der herkenning' kunnen zijn. Tenminste, als je 'boeken' vervangt door 'bomen' klopt het helemaal *grin* Even voor de volledigheid: het stuk is geschreven door Liesbeth Smit voor de website mynd.nu en ik plak het hieronder even neer voor het geval het artikel online verdwijnt.



Introverten komen in veel soorten en maten, de extraverte introvert is daar een veelvoorkomende variant van. Waar moet je rekening mee houden als je van eentje houdt? Een handig lijstje, om eens lekker af te vinken.

We doen graag mee, maar daarna moet het ook STIL zijn.
Want van stilte laden we op. Niet van drukte dus, of van andere mensen, of van harde geluiden, of van muziek of series. Neen, stilte is onze vriend, en ook nog eens onze beste vriend. Hebben we daarna weer volop energie voor het verjaardagspartijtje van tante Jos, gezellig!

We vinden afspraken leuk, maar in gelimiteerde dosis.
Want je merkt het niet per se aan ons, maar we lopen leeg in sociale situaties. Vooral als er allerhande oppervlakkige gesprekken gevoerd moeten worden. Over het kind, en de naam van het kind, en de naam die dat kind eerst zou krijgen maar niet kreeg, en de naam van het adoptiekind, en die ene keer dat dat kind dus een nieuwe naam kreeg. Je snapt ‘m, het is gewoon een sociale uitputtingsslag als we daar geen grenzen in aangeven. Dus gaan we mee, maar soms ook niet. Kwestie van onze energie spreiden zullen we maar zeggen.

We passen ons aan aan de situatie.
Dat kan zelfs zo ver gaan dat de introverte extravert het dialect van iemand anders overneemt, of ook ineens heel hard of juist zacht gaat praten. Vind ik persoonlijk altijd een beetje awkward als dat gebeurt maar hoe dan ook: de extraverte introverten komen, zien, en passen zich aan aan wat hij of zij aantreft. De lieverds.

We maken makkelijk nieuwe vrienden.
Ze houden is alleen wel een tweede. In principe komen extraverte introverten niet zo snel hun huis uit en zijn ze sociaal zeer selectief. Door hun extraverte kantje maken ze makkelijk contact met anderen, maar vervolgens zijn ze zo grillig als het weer in dat contact ook goed en geregeld onderhouden. Neem dat niet persoonlijk op, net als introverten hebben deze luitjes veel behoefte aan tijd alleen.

We zijn graag alleen, maar niet graag eenzaam.
En op dat eerste hebben we invloed, op dat tweede niet. Door onze behoefte aan begrensde gezelligheid kunnen we prima een hele dag alleen zijn zonder ook maar een seconde eenzaam te zijn, tegelijkertijd kan de Remi in ons ineens toeslaan als we daar het minst op bedacht zijn. Het is een beetje part of the extraverte introvert life, maar vooruit plannen maken helpt. En die plannen niet afzeggen ook.

We willen het nieuwe vriendje van je zus niet ontmoeten.
Maar dat doen we wel, omdat we van je houden. Al zijn we tegen de tijd dat we het eerste kennismakingsgesprekje achter de rug hebben al helemaal KAPOT vanbinnen. Extraverte introverten houden echt van mensen en sociale gebeurtenissen, maar het liefst wel met mensen waar ze ook echt wat mee hebben. Dat klinkt bijna arrogant maar zo is het niet bedoeld. We zijn dan wel sociaal, maar we zijn geen allemansvrienden. En zolang we daar beleefd in blijven is er niets aan het handje, toch?

We hebben last van plaatsvervangende schaamte.
Pijnlijke stiltes vullen we op, rare gesprekken proberen we een andere wending te geven, als iemand per ongeluk over een deurmat lazert zo recht de kamer in, doen we alsof we dat allemaal zojuist ook hebben gedaan. Als er iemand is die zich rot voelt door de genante situatie van een ander, is het de extraverte introvert wel. En dan gaan we lopen redderen dat het een lieve lust is.

...en dan krijgen we last van woorddiarree.
Vooral in lastige chit-chat of pijnlijke stiltes kunnen we ineens helemaal los gaan in wat we te zeggen hebben. Het probleem is alleen: we hebben dan dus niets te zeggen. En dus zeggen we veel te veel. Of we beginnen ineens over DAT WAT NIET GEZEGD MAG WORDEN, bijvoorbeeld over die pijnlijke affaire van haar man, of dat compleet verknipte kapsel, of dat ene geheim dat jij officieel helemaal niet wist maar wat je nu gewoon ter sprake brengt, van je hopla. Hier helpt maar 1 remedie: trek ons meteen weg als dit gebeurt. En zet ons in de tuin, om te kalmeren. Alleen.

We zijn de light of the party (en zijn dan ineens verdwenen).
Als we willen gaan, gaan we. Nu. Vaak zelfs zonder afscheid, ineens zijn we foetsie als waren we Hans Klok. Extraverte introverten kunnen heel goed feesten, en dan ineens binnen een nanoseconde hun auto starten en wegrijden, de nacht in. Daar zit helemaal niets tussen ook, en ze overleggen het ook liever niet. Aan alles komt nu eenmaal een eind, en bij extraverte introverten kan dat nogal met de snelheid van het licht het geval zijn.

We worden vaak voor extravert aangezien.
Want eigenlijk zijn we het beste van twee werelden: open en extravert als het moet, en gesloten en rustig op andere momenten. Laat je alleen niet in het ootje nemen; de basis is en blijft introversie. Dat we goed met allerhande mensen kunnen opschieten is dus hartstikke handig, maar die bank, dat bed en die 7 miljoen boeken lonken altijd.

We worden niet graag gestoord als we iets voor onszelf doen.
Want dan laden we op, en dat doen we graag alleen. Grappig genoeg kan dat laatste ook op heel drukke plekken het geval zijn, zoals in cafe’s of andere drukke plekken. Toekijken en er NIET aan mee hoeven doen, kan de ultieme ontspanning zijn voor introverte extraverten. Op die manier doen we mee, maar toch ook weer niet. En een betere omschrijving van de extraverte introvert bestaat er niet, wat jij?





muzieknoot Maandag 30 juli 2018 - Blake Shelton.
De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met een overzicht van nummers die op muzikale maandag voorbij zijn gekomen en... dat is klaar. Het is te vinden via het menu Xtra, maar vandaag eventueel ook via deze link. Het zijn stiekem toch wel heel veel nummers geworden, maar aan de andere kant is het natuurlijk juist leuk om die lijst te zien groeien en daarnaast heb ik op deze manier ook de gelegenheid om te kijken of er dingen niet dubbel geplaatst worden.

Tot nu toe is dat voor zover ik na heb kunnen gaan nog niet voorgekomen, maar wel staan er uiteraard dubbele artiesten in en hier en daar nummers met een dubbele datum. Dat komt omdat ik hier en daar een nummer als bonus er bij zet en ook die zijn in het overzicht verwerkt.

Maar goed, waar het vandaag dus over gaat: muzikale maandag en dan is het vandaag weer tijd voor een cover en wel uit de film 'Footloose'. Het origineel is eigenlijk van Kenny Loggins en werd in 1984 uitgebracht, maar vandaag staat de live versie van Blake Shelton in de spotlights.


het weer Zaterdag 28 juli 2018 - Hittegolf.
Diverse records zijn gebroken of in ieder geval geëvenaard deze week en plaatselijk liep de temperatuur hier officieel op tot boven de 36 graden, waarbij er tot nu toe gelukkig wel wat neerslag is gevallen. Dat laatste is dan enkel in de vorm van een paar buien, dus eigenlijk heb je er qua tuin en zo niks aan maar het frist toch wel even lekker op.

Tijdens het werk heb ik er niet zo'n moeite mee, al kreeg ik afgelopen week op veel plaatsen de opmerking dat wij als chauffeurs lekker de hele dag bij de airco zitten maar dat is in mijn geval maar gedeeltelijk waar. Ja, hij staat (uiteraard) aan maar dan gelijk of net onder de buitentemperatuur en aangezien de klimaatregeling in de nieuwe auto tot 28 graden gaat stond hij daar ook regelmatig op. Dat lijkt warm, maar als het buiten boven de 30 of soms zelfs boven de 35 graden is en je kunt de warmte van de zon die op het glas staat te branden uit de cabine houden, dan is het toch comfortabel én je krijgt niet elke keer een tik in je gezicht als je uit stapt. Uiteraard zet ik de temperatuur wat lager als ik langer in de auto zit, maar over het algemeen is het dus niet echt lekker koel te noemen en deze manier bevalt me goed.

Het lijkt er op dat we nu het ergste gehad hebben, al blijft het de komende week met temperaturen tussen de 25 en 30 graden nog wel érg zomers. Maar goed... daar is het dan ook zomer voor, toch? Het enige waar ik persoonlijk op hoop is een hoop echte regen. Niet alleen voor m'n eigen tuin die het echt wel hard nodig heeft, maar nog meer voor de boeren die inmiddels overdag ook niet meer mogen beregenen. Hun weilanden en gewassen hebben echt dringend water nodig, maar zoals ik eerder al schreef: het is zomer, dus laten we er dan ook van genieten!


logo p daemen maasbree Woensdag 25 juli 2018 - Geschiedenis.
Er kunnen nog veel dingen mis gaan, maar op zich duurt het niet zo heel lang meer tot het moment dat ik 25 jaar in de staalwereld rond zit te sturen. Afgelopen weekend was ik op zoek naar wat foto's en toen kwam ik de onderstaande foto's ook nog tegen en kon het niet laten ze even te scannen.

daf, daemen, maasbree, waldram, staal

Het begon allemaal met deze Daf 1900, alleen was die in de begintijd nog wit en hij had een open laadbak. Meer Waldram (de oprichter van Waldram Staal, wat later over ging in Ancofer Waldram Steelplates) wilde 'zijn' auto echter in de bedrijfskleuren hebben en wilde ook dat materiaal droog vervoerd kon worden en zo werd het Dafje overgespoten in het grijs en kwam er een rode huif op. Er mocht een ton of tien aan lading meegenomen worden en dat ging indertijd allemaal best.

scania, daemen, maasbree, waldram, staal

scania, daemen, maasbree, ancofer, waldram, steeplates

Deze 3-assige Scania was m'n eerste nieuwe auto en ik kreeg hem zoals hij op de bovenste foto staat. Indertijd was ik wezen kijken toen ze hem aan het bouwen waren en had ik bij m'n werkgever aangegeven zo blij als een klein kind te zijn. Bij aflevering kreeg ik een kadootje, wat toen ik het open maakte een fopspeen bleek te zijn. Daarbij een enorme glimlach en de opmerking: "Je was toch zo blij als een klein kind?" Het zeil werd bij het samen gaan van Anfofer en Waldram Staal vervangen.
De auto was wat langer dan de voorganger om in combinatie met de as meer wat meer volume en meer gewicht mee te kunnen nemen. Deze bleek in de loop van de tijd toch ook (zowel qua volume als laadvermnogen) te klein en daarnaast kwam er een nieuwe eis op tafel: er moesten platen van drie meter breed droog mee kunnen.

scania, daemen, maasbree, ancofer, waldram, steeplates

En zo werd m'n vorige auto geboren die ik ook helemaal nieuw kreeg en uiteindelijk ook helemaal op heb gereden. Hij was 14.5 ton leeg en mocht technisch in totaal 37 ton zwaar zijn, dus bleef er een mooi gewicht over wat geladen kon worden en omdat hij aan de maximaal toegestane lengte voor een motorwagen zat (12 meter) kon er ook meer volume mee. De laadbak werd speciaal voor deze auto ontworpen en gebouwd door de firma Meusburger in het Duitse Eging am See, waarmee dus zoals eerder al aangegeven niet alleen standaard vrachten vervoerd konden worden maar ook de exceptionele transporten tot 3 meter breed. En dat allemaal gewoon keurig binnen de huif!

scania, daemen, maasbree, ancofer, waldram, steeplates

M'n derde nieuwe en ook de auto die met geen enkele andere te vergelijken is als het gaat om rijcomfort. Weer een 4-assige motorwagen met een groot laadvermogen en de laadbak van de vorige auto is volledig gereviseerd en over gezet op deze. Totaal mag deze auto 36 ton wegen en dat is iets minder dan de vorige, maar aan de andere kant is hij door een aantal innovaties lichter en mag er dus eigenlijk qua laaedvermogen hetzelfde meegenomen worden. De keus voor het tripple assen=stel in plaats van weer vier losse assen werd gemaakt in verband met de verdeling van het gewicht, waar ik nu veel beter mee uit kom. Het gaat bij de wetgever immers niet alleen over een totaalgewicht, maar ook over een asdruk per as die niet overschreden mag worden en daar heb je als vervoerder dan maar rekening mee te houden.


muzieknoot Maandag 23 juli 2018 - Mountain.
Aangezien het weer muzikale maandag is doel ik in dit geval natuurlijk niet op een berg, maar op de band Mountain. Ze hebben vanaf 1969 slechts drie jaar bestaan, maar waren in mijn ogen wel uniek in de zin van invloeden, stijl en dat soort dingen en daarmee kun je ze plaatsen in het rijtje van Cream, Led Zepplin, Jimi Hendrix, The Rolling Stones en dat soort grootheden. Ondanks een super optreden tijdens Woodstock zou het voor deze band echter niet tot grote bekendheid leiden en voor mij is dat dan weer een reden om ze op een dag als vandaag voorbij te laten komen. Check zo'n beetje hun bekendste nummer Mississippi Queen.


logo youtube Zondag 22 juli 2018 - YouTube.
Het internet is een afspiegeling van de echte wereld, zeggen mensen wel eens maar ik denk dat Youtube binnen dat geheel weer een wereld apart is. Noem een onderwerp en er is een kanaal over of een gebruiker die er wat filmpjes over plaatst en zo is er op die manier heel veel informatie te vinden. Of die info relevant voor je is, hangt puur van jezelf af en wat je zoekt. Het is er, punt...

Ooit ben ik als gebruiker 'Harre Drums' een account begonnen (link staat op de startpagina van deze site) om daar wat drumcovers op te zetten, maar door de jaren heen zijn daar ook andere dingen bij gekomen die niet persé iets met drums te maken hebben. Het aantal keren dat filmpjes bekeken zijn verschilt van ruim 20 keer tot ruim 56.000 keer, maar gezien het allemaal maar voor de leut is boeit het me niet zo hoe vaak een filmpje bekeken is. Dit wordt natuurlijk een ander verhaal als je er een inkomen van wilt trekken, want ook dat is mogelijk met YouTube tegenwoordig. Al heb je dan natuurlijk wel heel veel abonnees die regelmatig je filmpjes bekijken.

Maar goed, voor mij is dat dus niet de opzet en de enige die ik volg met een soort ideologie achter zijn kanaal is een Amerikaan gemaamd Billy Ray. Hij is van beroep boomverzorger, maakt daarnaast bijlen en hij neemt je in zijn video's niet alleen mee naar klussen, maar hij neemt je daadwerkelijk mee zijn gedachtenwereld in. Alles, maar dan ook echt álles draait bij deze man om vriendelijkheid naar de medemens en het is dan ook zijn streven om het werk wat hij nu voor geld doet gratis te gaan doen, op het moment dat hij van het geld wat via Youtube binnen komt kan leven. Een loffelijk streven, al vraag ik me dan af of het überhaupt mogelijk is en daarnaast of er dan ook nog een bepaalde continuïteit in je inkomen zit.

Een (volgens mij) nieuw kanaal is 'Truckers Point of View', want er staan nog maar een paar filmpjes op maar ik ben die maar eens gaan volgen. Er zijn meerdere kanalen met dashcam video's maar de meesten ervan zijn in mijn ogen belust op spanning en sensatie, terwijl dat hier op dit moment nog in ieder geval mee lijkt te vallen. De tekst "Let wel: het is niet de bedoeling om medeweggebruikers op wat voor manier dan ook af te zeiken, terecht te wijzen of wat dan ook. De beelden zijn slechts een registratie waar je zelf een eigen mening over mag vormen." sprak me sowieso aan en hieronder een gelinkt filmpje daarvan:



droog landschap Zaterdag 21 juli 2018 - Droog.
De droogte in Nederland is op dit moment bizar te noemen en ik kan me niet herinneren dat er bij deze temperaturen zo lang geen enkele vorm van neerslag is gevallen. Dat is inmiddels bijna al twee maanden het geval en de gevolgen zijn voor de particulier natuurlijk merkbaar in de tuin, maar de boeren zitten er pas écht mee. De tuin sproei ik persoonlijk beuwst niet. Dat is ook al een paar weken het advies (om zo min mogelijk water te gebruiken) maar ik vind dat de gewassen het in de natuur maar moeten zien te redden en dan moeten ze dat hier in de tuin ook maar doen.

Het gevolg is dat ik inmiddels zo goed als geen gras meer heb, alleen in een hoek bij een schutting die voor wat schaduw zorgt staan nog wat groene sprietjes maar verder is alles gewoon geel te noemen. Maar goed... of het nou volgende week, volgende maand of volgend jaar is: er zal vast wel weer een groen matje tevoorschijn komen. Een ander verhaal is het voor de bodembedekkers en de heg, want die hebben het ondanks dat de wortels relatief best diep zitten best zwaar maar overleven het tot nu toe nog wel.

Wat het tot nu toe wel goed gedaan heeft in m'n tuin is de aanwezigheid van m'n natuurwalletje. Dat is een nette term voor een strook tuin waaraan je uit luiheid gewoon niks doet *grin*. Maar serieus: het wild begroeide stukje tuin en alles wat ik er aan groenafval neergooi zorgt voor meer leven in de tuin. Zo waren er anderhalve maand terug of zo nog heel veel kleine muggetjes cq vliegjes en daar komen beestje op af die deze op eten. Op die manier had ik in twee dagen tijd tot drie keer toe een Grote Keizerlibel in huis, of het moet dezelfde geweest zijn die zich hier bijzonder thuis voelde. Niet mijn foto, maar even voor het idee om wat voor prachtig beestje het gaat:

grote keizerlibel

Ook heb ik weer minimaal één egel in de tuin. Ik schrijf bewust 'minimaal' want toen de tuin hier nog in de oude staat was had ik in de struiken een hele familie met moeder en kinderen zitten. Heel leuk om te zien en hoe ze toch in een stedelijke omgeving weten te overleven. Wat het dit jaar ook érg goed doet zijn deze:

wilde bramen in de tuin

Wilde bramen die ook in het natuurwalletje groeien. Toen ik ze ontdekte ben ik gewoon gaan snoeien wat er te ver het gras op groeide of naar de buren wilde en al zoekend kwam ik er achter dat je ze ook daadwerkelijk MOET snoeien om daadwerkelijk bramen te krijgen: pas aan de tweede scheut groeien deze heerlijke vruchten en dit jaar hangen ze met honderden aan de struik. Een meer natuurlijk product bestaat er niet: het is uit zichzelf daar gaan groeien, de bramen worden niet gespoten of wat dan ook en als ze zoals nu door de zon volledig gerijpt zijn smaken ze echt heerlijk.

Volgens een aantal mensen zou ik er jam of iets dergelijks van moeten maken, maar ik eet ze als ze goed rijp zijn en wat er overblijft... tja... het heet niet voor niks een natuurwalletje en dus ook dan laat ik de natuur zijn gang maar gaan. Er zullen best beestjes zijn die op de plant en/of de vruchten af komen, dus dan hebben die ook weer wat lekkers.

Ik ben alleen wel bang dat ik met het eten redelijk snel moet zijn, want ze rijpen érg snel met dit weer en ook de braamstruik heeft te kampen met de droogte en die laatste is voorlopig nog niet voorbij. Nog sterker: komende week verwacht men een heuse hittegolf hier in het land waarbij de temperaturen overdag lokaal op kunnen lopen tot 35 graden of meer en de temperatuur in de nacht niet onder de 20 graden zal komen, waarbij de kans op enige vorm van neerslag zo'n beetje nihil is. Dat belooft dus nog wat...


muzieknoot Maandag 16 juli 2018 - Anuhea.
Van deze Amerikaanze zangeres heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord, maar daar ga ik vandaag verandering in brengen. Behalve dat het muzikale maandag is en dat het al anderhalf tot twee maanden warm en gortdroog is heb ik er niet echt een reden voor om dit nummer naar voren te schuiven, want het klinkt gewoon lekker chill en zomers, check: Higher than the clouds.


houthakker Vrijdag 13 juli 2018 - Lumberjack.
Vrijdag de 13e. Veel mensen hebben daar moeite mee, maar ik niet en vandaag al helemaal niet. Na 3 intensieve trainingsdagen ben ik vandaag geslaagd voor m'n zaagcertificaat en ben daar héél erg blij mee. De nadruk bij de trainingen ligt op veilig werken en daarbij hadden we het geluk een instructeur te treffen die daarin érg precies was. Terecht natuurlijk, want veilig is veilig en niet een beetje veilig.

Al met al waren het dagen met veel leermomenten, zelfs meer dan ik aanvankelijk had verwacht maar ja... Uiteindelijk zijn het die momenten waar ik persoonlijk dan het meest mee opschiet en ik heb het gehamer van de instructeur dan ook geen moment als irritant of wat dan ook ervaren. Certificaat in de pocket, de volgende stap is het ECC1 examen en volgend jaar maar eens even zien hoe ik het qua vrije dagen ga organiseren om door te stromen voor het ECC2 certificaat, want in mijn beleving is het één een logisch gevolg van het ander.

Niet onbelangrijk waren wat mij betreft m'n medecursisten, want zo'n training valt of staat met de mentaliteit van de mensen die er aan meedoen. We waren met een groepje van 5 en allemaal stuk voor stuk had iedereen een persoonlijke reden om aan deze training deel te nemen. Iets wat in mijn beleving dan ook de mentaliteit weergeeft en op die manier vond ik het een erg leuke club, waarbij we onderling vast nog wel contact zullen houden.

Op naar het volgende plan dus, maar ondanks dat het geen muzikale maandag is vandaag hoort hier in mijn beleving wel een liedje bij *grin*



muzieknoot Maandag 9 juli 2018 - Scorpions.
Op zich heb ik niet zo veel met deze Duitse band, maar in dit geval maak ik dan toch een uitzondering. Het origineel is van The Kinks en werd in 1965 uitgebracht. Heb je al een idee? Check deze cover!


hello george Zaterdag 7 juli 2018 - Fabriek Magnifique.
Vandaag hebben we met Hello George het seizoen afgesloten bij Art & Food festival Fabriek Magnifique in Veghel. We stonden halverwege de middag op de programmering en daarnaast was het erg warm en wellicht dat de opkomst door die combinatie niet geweldig was, maar de mensen die er waren bleven lekker hangen en we hebben een leuk optreden gespeeld. Qua organisatie hadden ze het allemaal goed voor elkaar en aangezien er veel podia zijn op dit festival is het wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Er is immers altijd wel een plekje om te spelen, al kan ik me tegelijk ook voorstellen dat er daardoor ook juist heel veel aanmeldingen zijn van bandjes die er willen spelen.

Wij gaan genieten van een korte zomerstop en maken ons in die tijd op voor seizoen 2018/2019 waarbij het eerste optreden alweer vast staat en dat is natuurlijk lekker te noemen. Terug kijkend vond ik het een mooi seizoen waarbij we met Arie als nieuwe aanwinst op de bas leuke dingen gedaan hebben. Kortom: dat er nog maar heel veel leuks mag volgen :) Prettige vakantie!


houthakker Donderdag 5 juli 2018 - Bijbabbel.
Afgelopen dinsdag ben ik begonnen met de training voor het ECC, het European Chainsaw Certificate en als hobbyist wil ik dat eigenlijk tot en met niveau 2 af gaan maken. Maar goed, je moet natuurlijk bij het begin beginnen dus afgelopen dinsdag was een theoriedag en een klein beetje praktijk voor het basiscertificaat waarmee je vervolgens voldoende kennis en ervaring hebt opgedaan om op te gaan voor het ECC1 examen.

Dat lijkt eenvoudig, maar afgelopen week was slechts de eerste dag en er volgen nog 2 dagen waardoor het niet iets is wat je zomaar even doet. De 3 dagen cursus plus een examendag zijn voor mij al 4 vrije dagen die ik moet opnemen en aangezien het er voor het ECC2 (voor zover ik nu weet) zeker 4 aaneengesloten cursusdagen staan én een examen kost me dat dus ook een week vrij en... tja... als werknemer in loondienst is het niet zo dat de vrije dagen me om de oren vliegen. Ik zal het dus in de loop van de tijd in moeten plannen, maar dat is geen probleem. Nog sterker: het is iets om naar uit te kijken, maar zoals ik eerder al schreef: eerst het ECC1 maar eens af zien te ronden :)

logo p daemen maasbree Verder begint m'n nieuwe vrachtwagen steeds meer vorm te krijgen. Buitenop zijn het nog steeds dingen als de verlichting voor het uitzonderlijk vervoer die nog afgerond moeten worden en binnen moet nog een digitale unit geplaatst worden voor de radio, telefoon, camera en weet ik wat er nog meer allemaal aan hangt maar sinds vandaag ben ik binnen wel weer een stapje verder en daarmee bijna klaar:

scania g 370 bed

De gordijnen en stoelhoezen had ik de eerste dag al voor elkaar, maar nu zit m'n bedje er ook in. Het is geen ruim bed waarop je hele nachten kunt slapen (voor nood zou het kunnen), maar het is meer bedoelt om te kunnen rusten en... op dat vlak voldoet het meer dan uitstekend kan ik inmiddels melden. Een setje schone kleren heb ik inmiddels ook een plek weten te geven, dus wat dat betreft kan ik nu eindelijk alle kanten op. Binnenkort de dashcam maar eens monteren en dan is het dus nog wachten op de mannen van Scania voor de aansluiting van het digitale paneel.


muzieknoot Maandag 2 juli 2018 - Blue Man Group.
Blue Man Group is een slagwerkgroep die zo'n beetje overal op de wereld wel een keer langs is geweest en waarvan er blijkbaar ook niet echt sprake is van één vaste groep, maar meer van een groep mensen die elkaar afwisselen. Door de maskers is dit natuurlijk eenvoudig te doen, maar goed... of dat een feit of fabel is weet ik niet zeker. Feit is wel dat de mannen een enorm goede show neer kunnen zetten en zo'n live gig zit vandaag in muzikale maandag.

Het origineel komt uit 1977 en is van Donna Summer en een aantal zullen het kennen van Bronski Beat uit 1984, maar in mijn beleving halen ze allebei de energie niet van de Blue Man Group live opname. De kwaliteit van de audio track is niet helemaal je van het, maar toch... Check de samenwerking met Annette Strean van Venus Hum: I feel love.


terugblik Zondag 1 juli 2018 - Updates.
Tijd voor een aantal updates, want na de eerste week rondhobbelen met de nieuwe vrachtwagen kon de info over de vorige natuurlijk wel verdwijnen en daarnaast zat ik gisteren in de auto van een repetitie met Hello George naar huis en toen bedacht ik me dat we deze maand 8 jaar bestaan. Niet dat juist dit een reden is voor een update, maar wel dat ik vanaf het overlijden van Gertjan eigenlijk niks meer met de pagina van de band had gedaan en die is vanaf vandaag dus aangepast. Verder is er eigenlijk weinig te melden...