logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 30 maart 2008.
Alweer de laatste zondag van de maand maart, wat gaat de tijd toch snel. Wat een week en wat een weekend heb ik achter de rug...

De week begon natuurlijk super met een vrije dag op tweede paasdag inclusief een optreden met de band, maar op één of andere manier kwam ik niet lekker aan m'n rust toe. Uiteindelijk is dat allemaal goed gekomen dit weekend, want ondanks dat de klok vannacht een uur vooruit is gegaan heb ik echt een goed weekend achter de rug. Goed in de zin van 'ontspanning' dan in ieder geval, want met m'n pc is het een beetje lastig op dit moment. Het beeld blijft zwart tijdens het opstarten of valt tijdens het gebruik ineens weg en na wat testjes lijkt het om de monitor te gaan die problemen geeft. Daar moet dus iets voor geregeld worden, maar verder gaat het echt helemaal super.

Zaterdag had ik zoals gewoonlijk weer m'n huishoudelijke dag en daarna besloot ik eens op tournee te gaan. Even bij m'n vader langs voor een gezellig bakkie koffie en daarna wat oude vrienden opgezocht. Het 'even' daar langs wippen bleek ietsje uit te lopen, want het was alweer laat op de avond dat ik thuis kwam. Maargoed, het was erg gezellig en deze sfeer en hartelijkheid had ik gemist dus dan vliegt de tijd sowieso als je wat dingen hebt om in te halen. Vandaag was eigenlijk de opening van het Parkfeest in Oosterhout en daar heb ik alvast maar een item van gemaakt in het menu Xtra wat te bereiken is via de startpagina. Mocht je nieuwsgierig zijn dan kun je hier een impressie vinden van vandaag en later zal er uiteraard de line-up komen te staan met foto's en dergelijke.

Donderdag 27 maart 2008.
Het optreden van Rockband Kalamazoo in café Halosta te Aalst had ik al beschreven, maar nu staat er een extra pagina online met een paar foto's erbij. Die extra pagina is terug te vinden onder de button Xtra op de startpagina van deze site of je kunt er direct naar toe door hier te klikken.

Dinsdag 25 maart 2008.
Gisteren (tweede paasdag) speelden we met Rockband Kalamazoo ons eerste optreden in de nieuwe samenstelling en kort door de bocht: het was LEUK! Café Halosta in Aalst was voor ons 'the place to be' en na het inladen van alle spullen vertrokken we richting Aalst waar we tegen half zes aan kwamen en door eigenaar André ontvangen werden. De eerste indruk: een gezellige kroeg, ontspannen sfeer en een heel leuk zaaltje achterin voor dit soort (muzikale) activiteiten.

Zoals bij elk optreden moest er natuurlijk weer het één en ander naar binnen gesjouwd worden en al snel veranderde het zaaltje achter de kroeg in een soort magazijn met allerlei koffers, dozen en flightcases. We hadden ons eigen licht niet nodig omdat er al licht in het zaaltje aanwezig was, dus dat scheelde weer met het opbouwen. Al met al waren we rond half zeven klaar met bouwen en konden we beginnen met de soundcheck. Daarna was het een kwestie van wat eten, eventueel even omkleden en dan wachten tot we zouden gaan beginnen. Er was afgesproken dat we rond half acht zouden beginnen, maar dit leek ons nogal vroeg. Op de vraag of we misschien wat later moesten beginnen gaf André als antwoord dat we gewoon ons gang konden gaan, dus iets over half acht begonnen we met de eerste set van tien nummers.

Tijdens deze set kwamen er toch steeds meer mensen binnen en het was vooral leuk om te merken dat er veel bekenden van ons tussen zaten die toch eens kwamen kijken. Na een pauze van vijftien tot twintig minuten zijn we begonnen met de tweede set van tien nummers en als laatste deden we een set van elf met een toegift en was het tijd om de boel weer af te gaan breken. Het was toen inmiddels rond elf uur geworden en aangezien iedereen vandaag weer moest werken had André aangegeven dat een uur of elf een mooie tijd zou zijn om te stoppen. De planning klopte dus heel goed, ook al moet ik eerlijk zeggen dat ik bang was dat we nummers tekort zouden komen.

Relatief gezien waren we dus vroeg klaar, want een uur later was alles alweer ingepakt en konden we terug richting huis om alles weer uit te laden en op z'n plaats te zetten. De tijd dat we klaar waren weet ik niet precies meer, maar het zal ergens rond half één geweest zijn. Jaja, dat is nog steeds relatief vroeg, want normaal gesproken moet je met zo'n band toch wel tot een uur of één spelen.

Voor mij was het uiteindelijk toch te laat om nog naar bed te gaan... Ik krijg het na zo'n optreden niet voor elkaar om een paar uurtjes goed te slapen en ik voel me dan beter als ik gewoon maar wakker blijf. Een beetje aanklooien is dan wel lekker om te doen en na een lekkere douche ben ik op m'n gemak eens achter de pc gekropen om de foto's van de actie 'Op de foto met...' uit te zoeken en online te zetten. De andere foto's zowel voor de site van de band als voor m'n eigen site zullen nog even op zich laten wachten, want daarna was het alweer snel tijd om aan het werk te gaan en toen begon de ellende eigenlijk pas echt...

Er was 's nachts plaatselijk nogal wat sneeuw gevallen en het was plaatselijk echt een ijsbaan. Als ik met de auto weg ga kom ik voordat ik op de snelweg ben over een rotonde en een kruising met stoplichten en op allebei de plaatsen was het echt een ijsbaan, om van de linker rijstrook op de snelweg maar niet te spreken. Dat het echt glad was bleek wel toen ik er bij Velddriel alweer af moest omdat de snelweg afgesloten was in verband met een zwaar ongeval. Later zou blijken dat het om een collega chauffeur ging die de macht over het stuur kwijt was geraakt, door de vangrail heen was gegaan en uiteindelijk bekneld in z'n truck óver het randje van de Maasbrug hing. Maargoed, de oude weg naar Den Bosch werd dus ineens een stuk drukker dan normaal en dat in combinatie met een heel glad wegdek zorgde ervoor dat we op dat stuk niet harder konden rijden dan zo'n veertig tot vijftig km/u, terwijl er op de oude brug bij Hedel maar net twintig gereden kon worden. Uiteindelijk kostte het me drie kwartier om alleen maar Den Bosch voorbij te komen en eenmaal richting Waalwijk hoorde ik dat de A59 helemaal vast stond vanaf Waalwijk tot aan knooppunt Hooipolder. Ellendig dus en toen koos ik er voor om toch maar een stuk binnendoor te gaan doen. Een goede keus, want dat heeft me een hoop tijd bespaard maartoch... Eenmaal geladen bleek de puinhoop op de weg alleen maar groter geworden en op het toppunt stond er 760 (!) km file in ons kleine landje en 's morgens vlotte het werk dan ook voor geen meter. De planning was gelukkig aangepast op de omstandigheden en zo kon ik toch nog op tijd op m'n laatste losadres komen.

Ik heb al met al een vreselijk mooi weekend achter de rug, maar ook op dit moment een hele lange dag en daarom ga ik eerst maar eens lekker een poosje m'n mandje in. De fotopagina van het optreden in Aalst staat al wel online maar daar staat op dit moment nog niets op. Dat komt van de week nog wel een keer als ik ook tijd heb om de site van de band ook gelijk klaar te maken. Als er nieuws is, dan lees je het hier natuurlijk...

Zondag 23 maart 2008.
Vanmorgen kwam ik m'n bedje uitgerold en voelde me echt lekker uitgerust. Ontbijtje gemaakt en daarna wat voorbereidend werk zitten doen voor het uploaden van de foto's van het optreden van morgen. Het is dan nog alleen een kwestie van de goede foto's uitzoeken, hier en daar wat aanpassen en uploaden om de site van Rockband Kalamazoo zo snel mogelijk up to date te hebben.

Eigenlijk werd er een heleboel ellende verwacht qua weer, maar gisteren was het al heel erg meegevallen en vandaag is dat eigenlijk weer zo geweest. Stralend weer met eem lekker zonnetje, maar nog wel frisjes in de wind... Spontaan besloot ik met een paar oude schoenen en jas aan met m'n camera in de auto te stappen en wat was het toch lekker om even een paar uur buiten te zijn!

Een aantal van de foto's staan hieronder en zeker toen ik in een lokaal natuurgebied aan het rondwandelen was kreeg ik echt het gevoel van 'wat hebben we het toch goed'... Eigenlijk worden veel dingen als vanzelfsprekend aangenomen, maar je komt er eigenlijk pas achter dat ze dat niet zijn als je ergens heel hard tegenaan loopt. Denk dan bijvoorbeeld eens aan je eigen gezondheid en aan de gezondheid van anderen, want hoe vaak hoor je niet dat er mensen ernstig ziek zijn of andere problemen hebben. Zeker op het moment dat ik daar in alle rust rondwandel besef ik me des te meer hoe goed ik het eigenlijk heb. Ik ben gezond, heb een dak boven m'n hoofd en heb een paar hele lieve mensen rond me heen. Wat wil je als mens nog meer?

Wat op dit soort momenten wel af en toe vreemd is om te merken is dat ik aan de ene kant de hectiek van m'n werk en bijvoorbeeld het optreden met de band op één of andere manier nodig heb in m'n leven. De spanning moet er zijn zo lijkt het, terwijl ik aan de andere kant juist vaak de rust opzoek en daar ook écht van kan genieten. Zo ook vandaag dus, een dag waarop ik op een gegeven moment bijna anderhalf uur op m'n kont in het gras heb gezeten en een beetje naar vogels in en rond het water heb zitten turen. En mezelf dus ook een paar keer bedacht 'wat hebben we het eigenlijk toch goed'...


Een stukje van het park in Zaltbommel


De eenden waren nog niet wakker op dit moment...


Twee foto's van de torenspits van Bommel




In de binnenstad kwam ik dit tegen...


Een aparte windwijzer


De natuur is zich duidelijk aan het voorbereiden op het komende voorjaar


Verder wat algemene foto's uit De Lieskampen

















Zaterdag 22 maart 2008.
Vandaag had ik met Rockband Kalamazoo de laatste repetitie voor het eerste optreden in de nieuwe samenstelling. Zowel onderling als op muzikaal gebied loopt het allemaal goed, al zijn er hier en daar nog wel wat kleine dingetjes in sommige nummers maarja... Dat rammelen we er nog wel uit en we gaan er maandag gewoon een mooi feestje van maken. Aart had een setlijst gemaakt en die hebben we helemaal doorgespeeld, maar Stefan zal hierin nog wat wijzigingen aanbrengen zodat het qua zang een beetje beter verdeeld is. Als die de nieuwe setlijst klaar heeft zijn we in principe helemaal klaar en kan wat mij betreft het feest beginnen. Er zijn alweer ver gevorderde gesprekken over een nieuw optreden, dus het gaat de goede kant op!

Iets wat weinig met de band te maken heeft, maartoch... Ik mag af en toe best wel graag een fotootje maken. Die dingen hebben voor mij in veel gevallen toch wel een grote waarde als herinnering, maar het maken ervan is altijd ook wel geinig. Nu was ik gisteren een beetje aan het klooien en wist ik deze foto van m'n kat te maken toen hij bij me op schoot sprong. Toch best wel aardig gelukt, al zeg ik het zelf...

Vrijdag 21 maart 2008.
Goede vrijdag vandaag en spontaan een extra vrije dag omdat ze bij AWS een collectieve atv-dag hebben ingepland. Erg? Helemaal niet, alleen laat het weer nogal te wensen over... Soms is het met tweede paasdag schitterend weer, maar dat gaat dit jaar niet lukken want volgens de lange termijn verwachting van het KNMI wordt er de komende dagen alleen maar veel neerslag, veel wind en heel veel kou verwacht. Zelfs zo koud dat de kans op sneeuw erg groot is. Maarja, pasen valt dit jaar ook wel erg vroeg natuurlijk...

Voor mij in ieder geval een reden om te gaan shoppen in de stad omdat ik daar normaal gesproken niet aan toe kom en om eens flink in m'n huisje rond te gaan rennen. Alle dingetjes die gehaald moesten worden in de stad zijn inmiddels binnen en ook m'n huishouden is weer mooi aan kant zodat ik de rest van dit lange paasweekend eigenlijk niets meer hoef te doen. Lekker, want het zal een druk (en hopelijk gezellig) weekend worden maar daarover natuurlijk later meer.

Maandag 17 maart 2008.
Het voorbereidende werk begint nu toch z'n vruchten af te werpen voor Rockband Kalamazoo. Gijs stuurde een tijdje terug een email naar café Halosta in Aalst en eind vorige week reageerde André met de mededeling dat hij nog wel wat data open had. Gevolg: op tweede paasdag staan we 's avonds daar met ons bandje en krijgt de nieuwe samenstelling van Rockband Kalamazoo de vuurdoop. Eerst nog een repetitie waar we alles nog eens door kunnen nemen en dan gaan we er gewoon voor. We hebben er allemaal in ieder geval echt heel veel zin in om weer eens op pad te gaan!

Zondag 9 maart 2008.
Wat is er de afgelopen week allemaal gedaan? Nou, veel en weinig tegelijk... 'Veel' omdat het eigenlijk allemaal voorbereidende dingen zijn en 'weinig' omdat er tijdens die voorbereidingen van alles in gang wordt gezet en dat heeft gewoon even tijd nodig. Om maar weer eens over het fietsen te beginnen: ik heb gisteren dan toch weer even een anderhalf uur rond kunnen touren en met m'n been gaat het nog steeds goed. Niet echt een trainingsrondje gedaan, maar gewoon lekker aan het rommelen geweest met trapjes, korte hellingen enzo... Fun op de fiets, daar ging het gisteren om en dat is dus gelukt.

Maargoed, terug naar die voorbereidende dingetjes... Ik heb de band online aangemeld bij een aantal kroegen en dergelijke en daarnaast zijn we niet echt op zoek, maar wel rond aan het kijken naar een management bureautje wat ons in de armen wil nemen. Op die manier moeten we natuurlijk wel de opbrengsten gaan delen, maar het is toch veel makkelijker als iemand die bekend is in het wereldje wat optredens voor ons zou kunnen regelen. Maargoed, er schijnen best wel wat goede bureau's te zijn maar zeker ook een hoop slechte dus we staan niet echt te springen om met de eerste de beste in zee te gaan. De ervaring die we tot nu toe hebben met zo'n bureau is niet al te best, dus we zien wel waar we eventueel terecht komen. Het praktische deel van het optredens binnenhalen laat nog even op zich wachten, want ik moet eerst nog even wat hoesjes regelen voor de demo en daarnaast ontbreekt me de komende weken de tijd om ergens op bezoek te gaan.

Verder online nieuws: De Hyves pagina van de band heeft deze week de artiesten status gekregen. Dat betekent dat we eigen werk online kunnen zetten (helaas geen covers van de nieuwe demo, maarja...) en dat er een agenda op de pagina staat die gebruikt kan worden. Het netwerk groeit langzaam maar zeker door en daardoor komen er ook wat meer bezoekers op onze eigen site, wat natuurlijk alleen maar goed is voor de publiciteit. Een leuk detail is dat ik een fietsmaatje van me ontdekte op Hyves die meedoet aan de Duchenne Heroes. Dit is een mountainbike tocht die voornamelijk offroad van Luxemburg naar Nederland gaat en het is de bedoeling dat de deelnemers in zeven dagen tijd 700 km afleggen. Hiervoor zoeken ze natuurlijk allemaal sponsers en wellicht dat wij met de band daar ook iets voor zouden kunnen betekenen. Het lijkt me in ieder geval heel leuk en ook nog nuttig om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het onderzoek naar deze vreselijke spierziekte. Meer informatie over de Duchenne Heroes, de fietstocht en informatie over de ziekte kun je op deze site vinden.

Ook leuk om te vermelden is dat het programma voor de Drummersday 2008 bekend is en er staan clinics gepland van Enrico Garcia, Dirk Bruinenberg, Jusso Whistler en zeker niet de minste: Stephen van Haestregt (drummer bij Within Temptation):





Zondag 2 maart 2008.
De afgelopen week ging het allemaal best wel aardig, al heb ik totaal geen tijd gehad om te gaan fietsen. Het werk liep lekker: een hoop gedaan en toch over het algemeen niet al te laat thuis en daarnaast ben ik de hele week eigenlijk een beetje bezig voor de band. De Hyves pagina van de band is aangepast, delen van de website zijn aangepast en ik heb nog een dappere poging ondernomen om de Myspace een beetje aan te passen, al moet ik er bij zeggen dat dit nog niet zo best gelukt is. Het aanpassen werkt naar mijn idee nogal omslachtig en ik krijg de boel nog net niet zoals ik het zou willen hebben. Als die helemaal klaar is kan die, net als de Hyves pagina, ook als netwerkpagina voor de band gaan dienen.

Verder is er slecht nieuws rond het feestje van ons 12.5 jarig bestaan, want dat kan door verschillende redenen niet doorgaan zoals we het in gedachten hadden. Het gaat te ver om alles hier uit te leggen, maar we maken het zeker op een andere manier wel goed. De focus ligt op dit moment op het regelen van de gewone optredens en daar ben ik de afgelopen week ook nog druk mee geweest. Niet met het regelen op zich, maar meer met de voorbereidingen want je zult natuurlijk eerst een boel adressen moeten hebben voordat je met iemand contact op kunt nemen. Die verzamelwoede leverde deze week een 25 tot 30 adressen op en gedeeltelijk moest ik die via een contactformulier op verschillende site's afwerken. Een ander deel is via e-mail de deur uit gegaan en nu zijn er nog een stel die ik moet bellen en er daarna als er interesse is even langs wil gaan. Maargoed, dat zal nog even op zich laten wachten want de aankomende week zal dat niet zo'n vaart gaan lopen verwacht ik.

Ondanks dat ik niet even uit heb kunnen waaien was het weekend helemaal super. Alles in huis kunnen doen wat ik wilde doen en dus ook de dingen waar ik al een tijdje tegenaan liep te hikken. Daarnaast wat ontspanning opgezocht door gezellig op de koffie te gaan en Aart (de gitarist van Kalamazoo) vierde dit weekend zijn 41ste verjaardag, dus dat was ook wel weer een bezoekje waard. Het was zaterdag een lange dag, voor m'n gevoel zelfs zo lang dat ik me vandaag rond de middag af zat te vragen of het misschien toch al maandag zou zijn maar dat bleek gelukkig niet het geval :-).