logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 25 maart 2012 - Zomer update.
Okee, okee... zomer is wat overdreven, maar voor eind maart hebben we op dit moment echt heerlijk weer. Temperaturen die plaatselijk richting of zelfs iets over de 20 graden gaan stemmen me positief op dit moment en het weekend stond dan ook in het kader van ontspanning. Het enige wat af moest was de inhoud van de site van PV and The Heartbeats en dat is allemaal gelukt.

Verder gewoon lekker in de tuin een beetje aan het rommelen geweest en besloten dat het gras wel érg hoog stond, maar dat ik het niet ging maaien. Hiervoor waren twee excusen: de eerste was dat de accu van de maaier zo goed als leeg was en de tweede: dat er echt tientallen lieveheersbeestjes in het gras zaten. Die deden zich tegoed aan het zonnetje op de paardebloemen die stiekem ook alweer tevoorschijn komen en op dit soort momenten ben ik blij dat ik geen fanatieke gifspuiter ben om de grasmat netjes te houden. Maar goed... die maaier moet er uiteindelijk natuurlijk toch wel een keer overheen, maar dat komt dan nog wel.

Woensdag 21 maart 2012 - Lente en verjaardag.
Vandaag zou Kajsa haar 35ste verjaardag vieren...

Lente... Verjaardag van de natuur. Een feestje voor alles wat zal zijn, een herinnering aan wat was...

Maandag 19 maart 2012 - Plaatje.

jealous inspired


Zondag 18 maart 2012 - Algemene update.
Om maar bij vorig weekend te beginnen... Op zaterdag deze video online gezet en die is ook terug te vinden in het totale video overzicht via het menu Xtra:Op zondag 11 maart hadden we een repetitie met PV and The Heartbeats die muzikaal gezien totaal niet liep, maar verder wel opbouwend was. We zitten tegen wat optredens aan te werken, dus we hebben nog wel het één en ander te doen maar dat komt wel goed.

In de loop van de week kwam ik de onderstaande video's tegen die ik toch even wil delen, omdat ze alle drie op hun eigen manier kenmerkend zijn. Om te beginnen met een live versie van Vixen's Cruisin. Van 'vroeger' al schijnen ze nog te bestaan: Janet, Jan, Share en Roxy oftewel Vixen. Ik meen dat het bandje zo'n beetje rond de 15 ex leden telt, maar dit is wel zo'n beetje de samenstelling waar ze groot mee geworden zijn:Van nog véél eerder: The Faces met I'm losing you. Zanger Rod Stewart en gitarist Ron Wood zijn voor het grote publiek waarschijnlijk de bekendste koppies in deze band en de opname is uit 1971:Van een heel ander kaliber, maar daarom niet minder mooi is The Mummers Dance van Loreena McKennit:En zo spring ik dan even naar donderdag 15 maart, toen ik een route had richting het zuiden van Nederland en onderweg deze foto kon maken:

draak van beesel


De afbeeling is voor het mooie net te groot voor de indeling van deze site, dus mocht je opvallen dat het beeld iets verspringt... dat klopt, maar als ik hem kleiner maak komt hij er net niet mooi uit naar mijn idee.
Het gaat hier om 'De Draak van Beesel', een kunstwerk geheel gemaakt van staal en naar schatting zo'n acht tot tien meter hoog. Het Draaksteken in Beesel is een wervelende openlucht theatervoorstelling over de legende van Sint Joris en de Draak. Eens in de zeven jaar staat heel Beesel in het teken van deze oeroude strijd tussen goed en kwaad waarbij meer dan 500 spelers worden ingezet om het verhaal vorm te geven en het is daarmee echt een groots opgezette theatervoorstelling. Mocht je van dit soort dingen houden is het in ieder geval een aanrader om er eens te gaan kijken. Meer info kun je eventueel hier vinden.

Toen ik op vrijdag 16 maart bij m'n vrachtwagen kwam om te gaan werken werkte de centrale portiervergrendeling niet en het zou natuurlijk kunnen dat de batterij van het zendertje leeg is, maar toen ik dichterbij kwam bleek de oorzaak heel anders: allebei m'n accu's gestolen. De beugel om ze vast te schroeven lag in het gras, net als de kap die er overheen hoort en zo werd het een kwestie van bellen en uiteindelijk ruim twee uur vertraging. Het is eigenlijk twee keer zuur dat dit gebeurt, want het gaat niet alleen om een schadepost van meer dan 1000 euro maar afgelopen week werd ook duidelijk dat er vanaf juni dit jaar binnen de bebouwde kom geen vrachtwagens meer mogen staan. Dit wordt een wijziging in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en de gemeente heeft nu twee stroken aangewezen om te parkeren.

Probleem opgelost, zou je zeggen... Maar dat is duidelijk niet het geval, want de parkeerstroken zijn punt één te klein om alle auto's te kunnen plaatsen en punt twee is het er zéér onveilig omdat de parkeerstroken buiten de bebouwde kom liggen en vlak langs een provinciale weg. Als je wilt dat je lading gestolen en/of je auto gesloopt wordt dan moet je hem daar juist parkeren, maar een gemeente heeft daar blijkbaar gewoon schijt aan. Jammer, want op veel plaatsen gaan dit soort dingen in overleg en wordt er bijvoorbeeld een betaalde parkeergelegenheid geboden waar auto's dan op een afgesloten terrein kunnen staan. Maar goed, voor zover ik weet is van overleg hier geen enkele sprake...

Zaterdag 17 maart was het tijd om weer met Hello George aan de slag te gaan en de set met Stones nummers die we willen gaan doen begint steeds meer vorm te krijgen en daarnaast zijn we natuurlijk ook nog bezig met het repeteren van het normale repertoire.

Vandaag kon ik het weekend muzikaal afsluiten met een repetitie met PV and the Heartbeats en die liep vandaag gelukkig een stuk beter dan de vorige keer. Gertjan is er door ziekte een tijd uit geweest en Frank valt nog even voor hem in, maar Gertjan was er deze keer wel weer bij en dat geeft toch aan dat het de goede kant op gaat. Ook met deze band werken we naar wat optredens toe en dat geeft toch wel wat extra motivatie vind ik om er met z'n allen hard aan te werken.

Donderdag 8 maart 2012 - Aarde vanuit het ISS.
Veel meer dan de titel valt er niet te zeggen, behalve dat het een goede optie is om rechtsonderin het filmpje even op YouTube te klikken en de video daar rechtstreeks te bekijken. Stel dan de kwaliteit zo hoog mogelijk in en bekijk hem in ieder geval full screen. Dat laatste kan ook door hieronder dubbel op het filmpje te klikken, maar dan liggen de verhoudingen mogelijk wat vreemd. Check onze aardbol bij nacht, gezien vanuit het ISS:Maandag 5 maart 2012 - Ronnie Montrose overleden.
Ik las het gisteren nog, maar toen was het al te laat om het hier nog te plaatsen...

"Whether I'm twelve or whether I'm sixty-four
I spend my time like there ain't gonna be no more."


Woorden uit 1973 van oprichter, naamdrager en gitarist Ronnie Montrose van de band Montrose. Hij overleed afgelopen zaterdag op 64-jarige leeftijd en op het gelijknamige debuut album Montrose staan klassiekers die hun weerga niet kennen. Een grappig detail: de blonde krullenbol die je ziet zingen is Sammy Hagar, die later bekend werd via Van Halen en nu als zanger bij Chickenfoot zit.

Get on your bad motor scooter and ride, Ronnie...Zondag 4 maart 2012 - Lastig...
Toestanden in een familie, twee mensen die pijn hebben en allebei te eigenwijs zijn om er iets aan te doen. De hints die je als buitenstaander kunt geven, maar praktisch gezien moeten ze het toch zelf op (willen) lossen. Zolang je die keus tenminste hebt, want inmiddels is één van de twee overleden en nu heeft het geen zin meer om je kop in het zand te steken. Toch is er nog die enorme pijn... maar nu is het te laat en kun je alleen nog het gevolg van eerder (niet) gemaakte keuzes onder ogen zien.

Voor de duidelijkheid: het bovenstaande is niet op mij persoonlijk van toepassing, maar de lessen die ik in het leven geleerd heb laten me hier nog een keer schrijven dat je ALTIJD moet kiezen in het leven. Keuzes zijn soms moeilijk, heel moeilijk maar als je ze met je hart maakt hoef je achteraf nooit spijt te hebben.

Maar goed, buiten het bovenstaande zijn er gelukkig ook positieve dingen die m'n leven vullen. M'n werk liep afgelopen week eigenlijk best aardig, met Hello George werken we de Stones set steeds verder af waar we binnenkort mee het podium op gaan, met PV and The Heartbeats gaan we binnenkort ook weer wat live gigs doen en verder ben ik thuis ook gewoon lekker aan het rommelen.

Over dat laatste gesproken: op Facebook zijn een hoop mensen bezig met een soort van fotocollage. Deze bestaat uit foto's van jezelf of in ieder geval uit foto's die uit je eigen leven komen. In vier tot zes foto's wordt een leven dan een beetje suf weergegeven onder het motto 'wat X denkt wat ik doe' en X kan dan staan voor allerlei mensen staan. Bij de laatste foto staat dan 'wat ik werkelijk doe' en de trend is dus om daar een foto te plaatsen van jezelf van iets wat je heel graag doet en waar de energie vanaf spat. Ik zou mezelf niet zijn om de boel maar even om te draaien *grin*: Check (opent vanwege het formaat in een nieuw venster, zelf even sluiten).