logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Woensdag 30 december 2009.

Jaaroverzicht 2009

Het is 30 december en dan is het er ongeveer weer tijd voor: de terugblik op het afgelopen jaar. Een jaar waar aan de ene kant een heleboel gebeurde en aan de andere kant juist weer bitter weinig... Als je hier en daar wat vet gedrukte links tegen komt dan zullen die altijd openen in een nieuw venster zodat je die dingen kunt bekijken, om vervolgens makkelijk bij dit overzicht terug te kunnen komen.

Muzikaal:
Muzikaal gezien was het een bewogen jaar... Begin 2009 begonnen de repetities voor 1605, een projekt waarvoor ik tot half mei wekelijks in de studio zou zitten en daarnaast liep Rockband Kalamazoo ook nog min of meer gewoon door, dus kwam het er op neer dat ik soms twee keer per week in de studio te vinden was. We speelden met 1605 een try-out in Gorinchem op vrijdag 1 mei en daarna op 16 mei de definitieve uitvoering in Bruchem.

Begin juni was het weer tijd voor het Parkfeest in Oosterhout, een festival waar ik dit jaar voor de derde keer meehielp in de backstage crew. Fantastisch om mee te maken omdat je te maken krijgt met diverse artiesten, maar daar tegenover staat dat je van vrijdagmiddag tot zondagavond per dag een uurtje of 14 op je voeten staat terwijl de 'normale' medewerkers gewoon ergens in dat weekend één of twee diensten draaien en daar hebben ze het dan wel mee gehad. Maargoed, ik klaag er niet over want het is echt super...

In diezelfde maand besloot ik na ruim 13 jaar te stoppen als drummer bij Rockband Kalamazoo. We begonnen als echte rockband, maar nadat er de afgelopen jaren een aantal wisselingen waren binnen de band ging Kalamazoo steeds meer een muzikale koers varen die ik met m'n hart gewoon niet kon volgen. Het werd steeds meer een pop, of entertainment bandje en daar heb ik gewoon niet zo veel mee. De rest van de band proberen te veranderen zou geen enkel zin hebben, dus kon ik voor mezelf alleen maar de conclusie trekken dat ik hier niet meer thuis hoorde. Uiteraard heb ik de mannen de keus gelaten om verder te gaan met een andere drummer, maar om diverse redenen kwam dat er niet van en kwam er dus na ruim 13 jaar een einde aan Rockband Kalamazoo.

Dat het muzikale bloed ook kruipt waar het niet gaan kan bleek een paar maanden later. In de zomervakantie was ik met Stefan al een paar dagen aan het rommelen geweest in de studio om wat dingetjes uit te testen en dat bleek wel zo leuk dat we besloten om toch maar weer iets nieuws te beginnen. Niet op de 'Kalamazoo manier', daar waren we het al heel snel over eens en zo ontstond de rock coverband Conductive Matter. Een bandje wat op dit moment nog een redelijk lange weg te gaan heeft voor we daadwerkelijk op de planken staan, maar dat geeft eigenlijk niet zo veel. De insteek is dat we het met z'n drieën gewoon goed naar ons zin hebben op muzikaal gebied en dat het persoonlijk ook nog een beetje klikt. De rest volgt dan vanzelf en hoe zich dat het komende jaar gaat ontwikkelen kun je natuurlijk gewoon hier blijven lezen.

Naast m'n 'eigen' bandjes viel ik af en toe eens in bij bluesband Be Careful en dat was ook wel leuk om te doen.

In september kwam er een soort van droom uit toen ik min of meer toevallig bij Jac Bogers op de site zat te kijken en daar tegen een aanbieding aan liep van een Black Panther snaredrum. Het ging in dit geval om een echte limited edition en ik kon dat ding voor dat geld gewoon niet laten liggen. Er zijn er wereldwijd maar 200 van gemaakt en die snaredrum klinkt net zo vet als hij er uit ziet (afbeelding)...

Begin oktober zette Léon (die ik via het drummersforum ken) Muzikantenplaza op als onderdeel van Hyves en daar ben ik praktisch vanaf de oprichting medebeheerder. Het doel van Muzikantenplaza is om een grote database op te zetten voor muzikanten waarin ze alles kunnen vinden wat ze nodig hebben. Van bands die muzikanten zoeken en muzikanten die een band zoeken, tot studio's en fotografen die zich aanbieden... Noem maar iets op wat je als muzikant binnen je netwerk nodig hebt en wij kunnen het bieden, daar komt het eigenlijk op neer. Voor dit netwerk hebben we op zich nog wel een aantal grote plannen, maar daar kan ik op dit moment nog niet zoveel over uit de doeken doen.

Eind november kwam er ineens iets heel gaafs naar boven, namelijk een oude videoband van Rockband Kalamazoo en met 'videoband' bedoel ik in dit geval ook letterlijk een 'videoband'. Geen digitaal geneuzel, maar gewoon een ouderwetse VHS tape met daarop ons allereerste optreden wat we deden in de vorm van een open repetitie en een registratie van een optreden wat we deden in Nijmegen. We hebben deze dingen uiteraard een titel gegeven, en dat is heel toepasselijk Rockband Kalamazoo - The hidden tapes geworden.

Virushelp:
Virushelp beleefde volgens mij het rustigste jaar ooit, want waar we voor wat jaren geleden gemiddeld 60 tot 70 aanvragen per dag binnen kregen waren dat er nu maar een handje vol per week en er zaten zelfs weken tussen waar helemaal geen aanvragen binnen kwamen. Dit is een samenloop van diverse omstandigheden, want providers doen er veel meer aan om de verspreiding van virussen via e-mail tegen te gaan en daarnaast is Windows (wat gewoon het meest gebruikte systeem is) toch wel een stuk veiliger geworden.

Wat wij wel merken is dat virussen zich dus niet meer (of in ieder geval veel minder) via e-mail verspreiden, maar dat de meeste infecties van een systeem aan de dag van vandaag veroorzaakt worden door gewoon een internetpagina te bezoeken waar 'toevallig' een stuk foute code op staat. Daar hoef je als bezoeker van de betreffende pagina helemaal niets van te merken, maar er kunnen dan wel allerlei dingen automatisch gedownload en geïnstalleerd worden waardoor de ellende alsnog compleet is. Om dit soort dingen goed te kunnen verwijderen is toch weer wat extra kennis nodig, maar tot nu toe brengen we het er over het algemeen toch goed vanaf en zijn onze 'klanten' tevreden. Voor alsnog zijn er geen plannen om met deze service te stoppen, ook al is het dan op dit moment wat rustiger.

Persoonlijk en/of algemeen:
Het afgelopen jaar heb ik een pagina aangemaakt waarop een aantal video's te zien zijn die ik zelf in de loop van de tijd gemaakt heb. Deze pagina wordt ook vermeldt in het menu Xtra met daarbij de datum van de laatste update. Er staan video's van bandjes waarin ik gespeeld heb of die ik gezien heb, wat promo's en gewoon wat experimentjes.

Iets wat het afgelopen jaar ook onverminderd door ging was de economische crisis waar zo ongeveer de hele wereld last van heeft. Persoonlijk merk ik er niet zo veel van, maar als ik om me heen keek in het afgelopen jaar zijn er toch heel veel bedrijven die het moeilijk hebben en ook zijn er bedrijven die hun deuren hebben moeten sluiten omdat het gewoon allemaal niet meer rond te krijgen was.

Maargoed, hoe begon dit jaar in de categorie 'persoonlijk en/of algemeen'? Nou, zo ongeveer als het jaar eindigde namelijk met veel sneeuw. Het grote verschil met het weer aan het einde van het jaar ten opzichte van het weer aan het begin van het jaar was dat er aan het begin van het jaar temperaturen bij zaten tot -22 graden celsius. In deze maand speelde ook het thema 'geluk' door m'n hoofd en kwam ik tot de conclusie dat geluk ongeveer zoiets moet zijn:

Geluk is... iemand die een ander het beste van zichzelf gunt zonder er iets voor terug te verwachten en dat je jezelf als die 'ander' mag beschouwen.

In februari overleed plotseling m'n collega John. Op 42 jarige leeftijd werd hij tijdens de gladheid geschept door een auto terwijl hij daar net met de fiets reed en dat is iets wat me toch behoorlijk heeft aangegrepen. Ik zie m'n collega's eigenlijk zelden of nooit omdat ik gewoon weinig in Maasbree kom en veel ken ik er gewoon niet eens, maar in dit geval ging het dan om iemand die ik wel kende en dan is het toch even slikken als er een algemeen berichtje binnen komt...

In april kom ik een artikel tegen over het vergaan van de wereld op 21 december 2012. Heftig? Dat blijkt reuze mee te vallen als je jezelf er 'even' in verdiept en het gaat dan ook te ver om m'n hele conclusie die ik toen geschreven heb hier neer te plakken, maar je kunt het uiteraard wel terug lezen in het archief van april. Check bij interesse zaterag de 18e. Even later in deze maand wordt er een soort van aanslag gepleegd op de leden van het koninklijk huis, want op 30 april boort een bestuurder van een auto zich door de afzettingen, rijdt letterlijk en figuurlijk iedereen en alles wat hij tegen komt omver en komt uiteindelijk tegen een monument tot stilstand. De achterliggende gedachte van deze actie zal nooit achterhaald kunnen worden omdat de man later in het ziekenhuis is overleden, maar vragen rond deze actie waren er in ieder geval voldoende.

Half mei vertrok ik met de vrachtwagen. Bijzonder Harre, dat doe je toch elke dag? Ja, okee... Maar in dit geval vertrok ik eens niet voor m'n werk, maar om een praktijkles verkeer te gaan geven aan kids van een basisschool in Rijen. Er worden steeds vaker projecten opgezet die met verkeersveiligheid te maken en een naar mijn idee belangrijk onderdeel is dan de dode hoek van een vrachtwagen. Wat ziet een chauffeur wel, en (misschien nog wel belangrijker) wat ziet hij niet als hij in de auto zit? Een vraag waarbij de kids tot heel veel verschillende antwoorden kwamen, maar als ze dan eenmaal zelf even achter het stuur ginen zitten en keken naar de plaats waarvan ze dachten dat ze zichtbaar waren... dan bleek dus in veel gevallen dat ze juist helemaal niet zichtbaar waren. Het was natuurlijk ten eerste erg leuk om deze les te geven, maar daarnaast was het voor de kids dus ook erg leerzaam. Ik kan alleen maar hopen dat er het één en ander is blijven hangen, want er gebeuren gewoon nog te veel ongevallen in het verkeer die eenvoudig te voorkomen zijn.

In de periode mei/juni/juli heb ik hier en daar ook nog wat op de fiets gezeten, maar dat is er in de rest van het jaar jammer genoeg niet van gekomen. Het is een kwestie van prioriteiten stellen, dat geef ik gelijk toe, maar die prioriteiten lagen dit jaar gewoon ergens anders. Het idee van het opstellen van een trainings schema voor wedstrijden heb ik overigens laten varen, want door die prioriteiten is de regelmaat er compleet uit en daardoor fiets ik nog wel op hartslag maar niet meer zo veel en zo intensief als anders. Toch blijf ik het heerlijk vinden om recreatief met de mountainbike bezig te zijn.

In juli ben ik ook gaan werken met een multitrack recorder en heb daar in het afgelopen jaar best wel wat leuke dingetjes mee kunnen doen in de vorm van definitieve opnames en experimenten. Het is gewoon leuk om ook op deze manier met muziek bezig te zijn en niet alleen als muzikant.

Augustus was een maand waarin ik begon te mailen over een nieuw ontwerp voor op het vel van m'n bassdrum. Het gaat in dit geval om het nieuwe logo van Conductive Matter en na heel wat heen en weer mailen had ik uiteindelijk in december het nieuwe vel in huis. Augustus was qua weer ook een maand van extremen, want aan het begin van het jaar was het nog hartstikke koud maar nu werden er ineens temperaturen gemeten van 37 graden celsius. Extreme temperatuursverschillen en mensen klagen eigenlijk altijd, lijkt het dan wel... Ik kwam dan ook tot de conclusie dat we als Nederlands klaagvolk misschien altijd op zoek zijn naar een soort van gemiddelde, maar ben je werkelijk gelukkig als je in alles alleen maar het gemiddelde zoekt? M'n hele verhaal is na te lezen in het archief van augustus en wel bij donderdag de 20ste om precies te zijn.

Aan het einde van het jaar leek het allemaal weer even mis te gaan, want eind november overleed de moeder van één van m'n beste vrienden en goed een week later overleed plotseling de vader van een goede vriendin. Allemaal herinneringen die dan toch weer naar boven komen, herinneringen die op zo'n moment heftiger lijken dan anders en waar ik de aanwezigheid van m'n moeder op bepaalde momenten toch enorm mis. Maargoed, het jaar kon toch op een leuke manier worden afgesloten want eind december stapten twee goede vrienden van me in het huwlijksbootje. Allebei voor de tweede keer in hun leven, maar het is zo vreselijk mooi om te zien dat het geluk er gewoon écht van af straalt...

Conclusie: het was in veel opzichten een jaar van extremen. Alles heb ik met de bijbehorende emoties bewust kunnen beleven waardoor m'n leven eigenlijk alleen maar rijker is geworden en op dit moment kan ik hardop zeggen dat ik gelukkiger ben dan ooit tevoren. Met dat in m'n achterhoofd wens ik iedereen die dit leest een prettige jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2010!

Dinsdag 29 december 2009.
De kerstdagen vielen dit jaar op vrijdag en zaterdag, waardoor ik op een gegeven moment het gevoel had dat er drie zondagen op rij vielen maarja... Ik heb me bijzonder kunnen vermaken tijdens deze dagen. Daarna begint min of meer het normale leven weer, alhoewel...

Met hier en daar wat visite en een beetje werken voor de hobby schiet de tijd toch alweer erg hard op en zitten we nu echt bijna aan het einde van het jaar. Vandaag was gewoon een dagje lekker aanklooien en dat is me goed bevallen :-). De site van Conductive Matter is weer wat aangepast en het filmpje van de bruiloft van afgelopen donderdag is iets aangepast en online gezet:



De komende dagen bestaan eigenlijk ook alleen maar uit leuke dingen en daarnaast moet ik hier in huis toch eens nodig gaan beginnen met klussen, maarja... Wat dat betreft ben ik bang dat ik mezelf vergist heb in de tijd, want ik ben natuurlijk best een tijdje vrij maar er vallen op en rond de feestdagen ook flink wat dagen tussenuit om iets te kunnen doen. Ohja, en ik moet mezelf ook nog eens gaan buigen over iets wat de afgelopen jaren bijna een traditie is geworden en dat is de terugblik op het afgelopen jaar.

Mocht iemand dus denken van "Goh, ik zal hem eens bellen want hij heeft toch niks te doen", dan valt dat dus nog best mee :-)

Vrijdag 25 december 2009.
Gisteren was de trouwdag van twee goede vrienden van me en het was een vreselijk mooie en gezellige dag. Geen groot feest waar je het overzicht op een bepaald moment helemaal kwijt bent, maar gewoon klein en intiem wat de sfeer alleen maar ten goede kwam. Achteraf bekeken hebben Kees en Annemarie de dag van hun leven gehad en onder de gasten was het ook heel erg gezellig.

Bij het Jeugdjournaal is een item waarbij kids gefilmd worden op een dag die voor hun erg belangrijk is, en Nathalie, Isabelle en Gerald hadden het geluk dat zij voor deze dag werden uitgekozen. Het onderstaande is dus geknipt uit de complete uitzending van het Jeugdjournaal zoals het op donderdag 24 december 's avonds is uitgezonden:



Ohja, net als andere jaren doe ik ook dit jaar niet mee aan de vreetfestijnen op eerste kerstdag en eet ik gewoon thuis lekker simpel een beetje bloemkool met kipfilet... :-)

Dinsdag 22 december 2009.
December 2009 zal volgens mij te boek gaan als de maand met héél veel sneeuw en gisteren heb ik daarom deze video online gezet:



Zondag 20 december 2009.
Gisteren was het eindelijk zover en kon ik na veel heen en weer mailen met Tom van Neckbone Graphics m'n nieuwe bassdrum vel ophalen op het postkantoor. Qua tijd was het nog best snel gegaan, want het pakketje was nog binnen twee weken in Nederland maar daarna is het nog ruim een week bij de Nederlandse douane blijven liggen. Hieronder alvast een voorproefje, al moet het vel nog wel even helemaal goed gestemd worden en moet er nog een bassdrum O (een kunststof ring) in het gat komen om te voorkomen dat het uit zal scheuren.

conductive matter bassdrum vel


Trouwens, voor degenen die zich het afvragen: de strepen die bovenin te zien zijn... Dat zijn geen strepen, maar is de weerspiegeling van het kozijn in m'n woonkamer ;-)

Vrijdag 18 december 2009.
Vanaf afgelopen dinsdag was er in de weersverwachting al een bepaalde spanning, maar woensdagavond was het dan toch zover: de eerste echte sneeuw van deze winter is gevallen en... in wat voor hoeveelheden! Het noorden van het land had er het meeste last van omdat daar plaatselijk zo'n beetje een halve meter sneeuw was gevallen en de rest van het land kon er vanaf donderdagochtend van gaan 'genieten'. Ja, dat 'genieten' zet ik expres zo neer omdat het voor veel mensen natuurlijk écht genieten is. De dochter van vrienden van me maakte deze sneeuw voor het eerst bewust mee en als ik de foto's bekijk heeft het meidje het heel erg naar haar zin in de sneeuw, maar diezelfde sneeuw heeft ook een keerzijde.

Het valt een beetje te voorspellen welke kant ik nu op wil, want het gaat namelijk om het verkeer. Toegegeven, als het echt glad is moet je gewoon je snelheid aanpassen en als het echt nodig is gewoon stapvoets gaan rijden, maar waarom staan er op zoveel plaatsen files als er op veel van die plaatsen weinig of niets aan de hand is? Ik ben best een geduldig typje, maar een snelweg waar het asfalt gewoon zwart is en niet glinstert... daar kun je dus gewoon overheen rijden en dan hoeft er echt geen ruim 500 km file te staan in dit kleine landje.

De mensen hier zijn gewoon niks gewend en raken in paniek zodra er drie sneeuwvlokken naar beneden vallen. Nogmaals: glad is glad en dan moet je jezelf gewoon aanpassen, maar met name gisteren ging het op een heleboel plaatsen op de snelwegen echt nergens over. Veel mensen zou je daarom voor een complete winter naar Scandinavië moeten verbannen om daar te ervaren wat échte winterse omstandigheden zijn, al is dan het risico misschien aanwezig dat ze helemaal nooit meer buiten komen... Donderdag had ik Kajsa nog even aan de telefoon toen ik in 2.5 uur met veel pijn en moeite de 54 kilometer af heb kunnen leggen naar m'n eerste klant en een deel van dat gesprek ging ongeveer als volgt:
K - So, how are things in Holland?

G - Snowy and the whole country seems to be one big traffic jam...

*een ontdeugend lachje van Kajsa's kant volgde*

K - So, thats about 10 centimeters of snow and about 300 k's (= afkorting voor kilometers) of traffic?

G - Well... *zucht*

*weer dat lachje*

G - Just about... Localy there's about 50 centimeters, but where I'm driving there's about 10 centimeters of snow and the total traffic jam is over 500 k's...

Die meid kwam voor de zoveelste keer in de tijd dat ik haar ken gewoon niet meer bij van de lach om dit fenomeen. Okee, ze komt uit Zweden en weet van jongs af aan niet beter of er valt in een hele winter een paar meter sneeuw en staat in het verkeer echt wel haar spreekwoordelijke mannetje, maartoch... Het is niet alleen voor ons Nederlanders maar ook voor buitenlanders onbegrijpelijk dat er al bij dit soort omstandigheden zoveel file staat, want hoe gaat het dan als er een keer écht veel sneeuw valt? Een voorbeeld van wat jaren geleden kan ik daar nog wel bij noemen, toen met name in de buurt van Apeldoorn mensen zelfs hebben overnacht in hun auto omdat de boel compleet ingesneeuwd was.

M'n conclusie dat mensen gewoon bang zijn voor een beetje sneeuw is dan misschien wat kort door de bocht, want er komt natuurlijk ook nog bij dat we hier in Nederland gewoon niet berekend zijn om dit soort omstandigheden en wat mij betreft is het een goed plan om eens een soort uitwisselingsproject te starten tussen Nederland en Scandinavische landen om te kijken hoe ze daar met dit soort omstandigheden omgaan. Ik denk dat we veel van de mensen daar kunnen leren en dan heb ik het niet alleen over het omgaan met dit soort omstandigheden als bestuurder, maar ook over de organisatorische kant van een overheid.

Zo, genoeg over het weer... Inmiddels is het tijd om weekend te gaan vieren en het wordt een weekend waarin ik misschien nog wel héél goed nieuws te melden heb. Ik ben daarbij afhankelijk van anderen, dus tja... Check het Breaking News nog maar eens binnenkort :-)

Maandag 14 december 2009.
Een algemene update van vorige week... Precies een week geleden mocht ik weer een keer m'n verjaardag vieren en het was voor het eerst dat ik op deze dag vrij was. Niet dat het anders nooit kon, maar ik vond het gewoon nooit zo de moeite. Toch beviel het me goed want 's morgens kon ik lekker aanklooien en wat dingen in huis halen, terwijl 's middags de eerste visite al op de stoep stond en dat ging 's avonds zo op het gemakje nog een beetje door. Natuurlijk komen er dan mensen niet die je misschien wel verwacht, maarja... iedereen is vrij om zijn of haar eigen keus te maken dus die zullen vast een goede reden gehad hebben. Geen probleem wat mij betreft, want ik wordt persoonlijk eigenlijk altijd wel een beetje moe als ik mensen hoor zeggen dat ze niet naar een bepaalde verjaardag gaan omdat die persoon ook niet bij hun op de verjaardag is geweest. Lekkere instelling, want zo is een cirkel wel héél erg snel rond en heb je dus op een gegeven moment niemand meer die bij je op de verjaardag komt. Haha, aan de andere kant hoef je dan ook zelf nergens meer naar toe en als je dat bevalt is dat prima natuurlijk, maar ik vind een feestje bij vrienden toch stiekem altijd wel gezellig... :-)

Afgelopen vrijdag begon m'n weekend met zo'n feestje en omdat ik nog boodshappen en weet ik wat nog meer wilde doen was het niet vroeg voor ik vertrok, maar het bleek achteraf een goed idee geweest te zijn om ondanks de dalende temperatuur toch maar met de fiets te gaan. Alcohol en verkeer gaan naar mijn idee gewoon niet samen en daarnaast is m'n rijbewijs natuurlijk m'n broodwinning, dus dat is dan weer een extra reden om niet beschonken achter het stuur te gaan zitten.

De zaterdag en zondag zouden de muzikale dagen van het weekend worden en dat is achteraf bekeken behoorlijk uitgekomen. Ondanks dat het knap vroeg (of zo je wilt: laat) was dat ik van de verjaardag kwam stond ik toch weer in alle vroegte naast m'n mandje. We hadden namelijk met Conductive Matter een repetitie en omdat het moment dat we opnames gaan maken steeds dichterbij komt had ik me bedacht dat het een goed plan zou zijn om wat proefopnames te maken tijdens deze repetitie. Op die manier kunnen we bepalen of de manier van live een demo opnemen in de opstelling zoals we nu repeteren überhaupt wel mogelijk is, want je hebt in zo'n ruimte al snel te maken met overspraak van de diverse microfoons enzovoort. Het zou zonde zijn om na een hele dag opnemen te moeten concluderen dat het misschien toch beter was om het op een andere manier te doen.

Hieronder volgen wat resultaten van die opnames en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet helemaal ontevreden ben. Hier en daar moeten dingen toch wat anders qua opstelling, maar ik denk dat we op deze manier wel de basis voor een goede opname hebben. Ohja, op muzikaal gebied zitten er natuurlijk wel wat foutjes in de opname, maar het gaat immers om een repetitie en niet om een officiële demo of iets dergelijks... Als je op de onderstaande links klikt zullen deze in een nieuw scherm openen en de player om de nummers af te spelen staat net boven de blauwe button 'Download now'. Het volume staat standaard nogal zacht en dat is in dezelfde balk aan de rechterkant aan te passen:

audio Song 2 (original by Blur)

audio Keep on rockin' in the free world (original by Neil Young)

audio Ladies and Gentlemen (original by Presidents of the USA)


Maargoed, het repeteren op zich liep wel lekker en we hebben eindelijk weer wat nummers af kunnen ronden, die nu plaats gaan maken voor nieuwe nummers die uiteindelijk op hun beurt op de setlijst terecht moeten komen. Toen ik met Conductive Matter begon wilde ik in een bandje zitten waar we met een paar man gewoon lekkere muziek maken, waar de sfeer gemoedelijk is en waar we met z'n allen op één lijn zitten en dat gaat tot nu toe naar mijn idee erg lekker. Het is even wennen aan elkaar en op elkaar ingespeeld raken, maar op alle vlakken zit er vooruitgang in het bandje. Die vooruitgang hoeft niet hard te gaan wat mij betreft, als hij er maar is en als ik op die manier naar dit bandje kijk zie ik er echt wel toekomst in.

Minder voorspoedig verliep het zaterdagavond in Uithoorn waar ik bij Mindshade wat live opnames zou gaan maken. De mengtafel bleek daar niet de standaard aansluitingen te hebben om alle sporen apart op te kunnen nemen en aangezien ik niet alle kabels bij me had konden we alleen maar besluiten om de zogenaamde '2 track' uitgang te gebruiken. Hier kun je het signaal van het master kanaal mee opnemen en krijg je dus dezelfde mix als in de zaal. Nouja... bijna dezelfde dan, want een opname klinkt nu eenmaal altijd anders dan dat een band live in een zaal klinkt. Maarja, conclusie: ik schreef al dat het minder voorspoedig verliep en dat bleek vanmorgen toen ik de opnames wilde checken want... die waren er niet :-( . Aan het begin stond alleen een hoop gekraak met een lengte van een paar seconden en daarna helemaal niks meer. We zullen dus binnenkort een nieuwe poging moeten doen om live opnames te maken en het is dan wellicht handig om van te voren even contact te hebben met de geluidsman om te kijken wat de mogelijkheden zijn en met name wat de onmogelijkheden zijn, om op die manier niet voor verrassingen komen te staan...

Zondag ben ik begonnen met eens lekker uitslapen, want dat was inmiddels wel weer een keer nodig en eenmaal m'n bedje uit ben ik de opnames van Conductive Matter gaan mixen met het eerder genoemde resultaat. Een beetje klooien achter de pc, wat rondrennen in het huishouden en dan is het weekend zo alweer voorbij en wacht er een nieuwe werkweek...

Zondag 6 december 2009.
Terwijl het praktische leven min of meer gewoon z'n gangetje gaat lijkt m'n emotionele leven de laatste tijd een beetje op een achtbaan. Voorbeelden? Ach... waarom niet, al heeft het naar mijn idee niet zoveel zin om op de details in te gaan...

Leuke dingen zijn bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest wat we met onze familie gevierd hebben. Het is altijd leuk om de gezichtjes te zien van m'n nichtjes als ze uit het niets kadootjes krijgen waar ze ook nog heel erg blij mee zijn. M'n oudste nichtje kreeg dit jaar zelfs persoonlijk telefoon van Sinterklaas, die vertelde dat hij de kadootjes maar vast in de schuur had gezet en dat ze die daar maar moest gaan halen. De uitdrukking op haar gezichtje tijdens dit korte gesprek was echt onbetaalbaar... Verder heb ik op een spontane manier iemand leren kennen die allerlei dingen in me los maakt waar ik het bestaan eigenlijk niet van kende, en dat bedoel ik dan op een hele positieve manier.

Maargoed, de afgelopen anderhalve week waren er ook de 'mindere' dingen... Zo overleed na een heel gevecht bijvoorbeeld de moeder van m'n beste vriend. Dat bracht een hoop herinneringen bij me boven, maar aan de andere kant was de situatie totaal niet te vergelijken en zou je kunnen zeggen dat het beter was dat er op deze manier een einde aan kwam. Zijn moeder is thuis in het bijzijn van haar directe familie op een waardige manier overleden en dat maakt toch wel weer iets goed op één of andere manier. De crematie was op zich een mooi afscheid, al is het niet mijn ding om het op deze manier te doen. Heel anders werd het afgelopen week toen een goede vriendin van me belde dat haar vader plotseling was overleden. Die man was op wat kleine dingetjes na kerngezond, was best actief en tijdens een vergadering zakte hij plotseling ineen en was het afgelopen. Echt héél erg, temeer als ik voor mezelf bedenk dat ze haar moeder nooit bewust gekend heeft omdat die vroegtijdig overleed en als enigst kind stond ze gisteren op 28 jarige leeftijd aan het graf van haar vader met wie ze een band had die zijn weerga niet kende. Woorden schieten dan ook in alle opzichten tekort om dit verdriet te beschrijven...

Ongeveer twee jaar geleden sprak m'n zusje de woorden die ik voor mezelf alleen maar gedacht had: "Het zal wel in december gebeuren." en waar de decembermaand voor veel mensen een feestmaand is lijkt het voor ons een maand van (laat ik het samenvatten op) 'herinneringen'. Een welgemeend advies van mijn kant voor iedereen die dit leest: ga niet met ruzie uit elkaar en geniet van de momenten die je met dierbaren kunt delen. Veel mensen nemen het leven als 'vanzelfsprekend' aan, maar op een gegeven moment komt iedereen er wel een keer achter dat dit niet zo is. De kunst in dit geval is om daar niet te laat achter te komen...